Πολύχρωμος μουσακάς

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
fay eosef
fay eosef @cook_8480844
,ellada

Η συνταγή του παραδοσιακού μας μουσακά με μερικές παραλλαγές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στον κιμά μπορείτε να ρίξετε και άλλα μπαχαρικά όπως γαρύφαλλο, φύλλο δάφνης ή και μοσχοκάρυδο ολόκληρο και τα αφαιρείτε στο τέλος .Τις πιπεριές αφου τις τηγανίσετε μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε για να μην έχετε την άσχημη αίσθηση αργότερα στο φαγητό.Εάν η μπεσαμέλ σάς σβολιάζει μην αγχωθείτε μπορείτε αφου δέσει να την περάσετε σιγά σιγά από σίτα ή από σουρωτήρι μεγάλο.Τα τυριά εαν δεν σας αρέσουνε μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να βάλετε άλλα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 5 πιάτα
  1. 3 μεγάλες πατάτες
  2. 3 μεγάλα καρότα
  3. 3 πιπεριές κόκκινες
  4. 3 πιπεριές πράσινες
  5. 5 φέτες γκούντα
  6. Λίγη παρμεζάνα τριμμένη
  7. Για την μπεσαμέλ
  8. 150 γραμμάρια βούτυρο
  9. 100 γραμμάρια αλεύρι
  10. 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  11. λίγο πιπέρι
  12. λιγο άλάτι
  13. λίγο μοσχοκάρυδο
  14. Για τον κιμά
  15. 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  16. 1 μικρό κρεμμυδάκι ξηρό
  17. σκόρδο σε σκόνη ή 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
  18. 1 φλυτζανάκι άσπρο κρασί
  19. 1 κούπα κόκκινη σάλτσα τομάτας του εμπορίου
  20. 1 κούπα νερό
  21. 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  22. Αλάτι
  23. Κύμινο
  24. 1 ξύλο κανελλας ή σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τον κιμά, βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι. Αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί και βάζουμε το κρεμμυδάκι μας να σωταριστεί ελαφρά.

  2. 2

    Αμέσως προσθέτουμε τον κιμά μας. Αρχίζουμε να ανακατέυουμε συνέχεια για να κάνουμε τον κιμά όλο σε σβόλους.

  3. 3

    Προσθέτουμε και το σκόρδο και αφήνουμε τον κιμά να σωταριστεί καλά. Αφού πάρει χρώμα σβήνουμε με το κρασί.

  4. 4

    Προσθέτουμε το νερό και την κόκκινη σάλτσα. Στην συνέχεια βάζουμε τα μπαχαρικά μας, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, λίγο κύμινο, λίγο κανέλλα σε σκόνη ή ενα ξύλο κανέλλας και την ζάχαρη.

  5. 5

    Τέλος αφήνουμε τον κιμά μας να σιγοβράσει χαμηλόνωντας την φωτιά.Ο κιμάς είναι έτοιμος όταν έχει πιεί όλα τα υγρά του.

  6. 6

    Αφού κρυώσει αφαιρούμε το ξύλο κανέλλας εάν έχουμε βάλει.

  7. 7

    Στην συνέχεια συνεχίζουμε με τα λαχανικά μας. Αφού πλύνουμε καλά τα λαχανικά μας, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες όσο λεπτές επιθυμούμε. Κάι τέλος παίρνουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μεγάλα σχετικά κομμάτια

  8. 8

    Αφου τα κόψουμε, τηγανίζουμε ξεχωριστά όλα μας τα λαχανικά ελαφρώς σε δυνατή φωτιά. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο όπου εχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα λάδια που θα βγούν από το τηγάνισμα των λαχανικών.

  9. 9

    Για την μπεσαμέλ, σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.

  10. 10

    Αμέσως προσθέτουμε το αλεύρι μας ανακατεύοντας συνέχεια για να μην καεί το βούτυρο.

  11. 11

    Αφού γίνει σαν ενα μίγμα σιγά σιγά ρίχνουμε ανα 100ml περίπου το γάλα μας και ανακατεύουμε συνέχεια.

  12. 12

    Αφού δέσει η κρέμα μας ελαφρώς την αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε λιγο αλάτι, πιπέρι και όσο μοσχοκάρυδο θέλουμε.

  13. 13

    Παίρνουμε ενα πυρέξ πύλινο ή γυάλινο και απλώνουμε λίγη στρώση από την μπεσαμέλ. Απλώνουμε μία σειρά από τις πατάτες. Από πάνω καλύπτουμε με μία στρώση από τα καρότα. Πάλι συνεχίζουμε με στρώση από πατάτα και τέλος τις πιπεριές.

  14. 14

    Απλώνουμε και τον κιμά αφού τελειώσουμε με τις στρώσεις από τα λαχανικά και πάνω απτον κιμά περιχύνουμε την κρέμα μπεσαμέλ.

  15. 15

    Έπειτα απλώνουμε τις φετούλες γκούντα ομοιόμορφα και τέλος ρίχνουμε και τριμμένη παρμεζάνα για να γκραντινάρει.

  16. 16

    Το τοποθετούμε στο φούρνο σε δυνατη φωτιά και όταν λιώσουν ελαφρώς τα τυριά και πάρουν χρώμα τότε ο πολύχρωμος μουσακάς μας είναι έτοιμος.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

fay eosef
fay eosef @cook_8480844
στις
,ellada