Πολπέτες της πεθεράς Μίνας
Η ιταλική εκδοχή των... κεφτέδων
Λίγα μυστικά ακόμα
Η πεθερά μου πολλές φορές τις φτιάχνει μικρές (στο μέγεθος ενός κερασιού) τις ανακατώνει με σάλτσα τομάτας και mozzarella και μετά τις προσθέτει σε πένες και αφήνει το φαγητό να ψηθεί στο φούρνο για 10 λεπτά
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα, το στραγγίζουμε να φύγουν τα πολλά υγρά και το προσθέτουμε στον κιμά μας
-
2
Προσθέτουμε το μαιντανό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το αυγό και το αλάτι και ζυμώνουμε πολύ καλά
-
3
Φτιάχνουμε με το μίγμα μας μπαλάκια μεγάλα (σαν αυτά του πινγκ-πονγκ) και τα αλευρώνουμε
-
4
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τις ροδέλες απο το κρεμμύδι. Αφού αρχίσουν να παίρνουν χρώμα προσθέτουμε στο τηγάνι και τις πολπέτες μας και τις τηγανίζουμε για 5-10 λεπτα ώσπου να πάρουν χρώμα γύρω γύρω
-
5
Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε απο το τηγάνι, χωρίς τα κρεμμύδια και τις τοποθετούμε σε αποροφητικό χαρτί
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)