κύρια φωτογραφία συνταγής Πολπέτες της πεθεράς Μίνας
Demy
Demy @cook_8450310
,Italia

Η ιταλική εκδοχή των... κεφτέδων

Λίγα μυστικά ακόμα

Η πεθερά μου πολλές φορές τις φτιάχνει μικρές (στο μέγεθος ενός κερασιού) τις ανακατώνει με σάλτσα τομάτας και mozzarella και μετά τις προσθέτει σε πένες και αφήνει το φαγητό να ψηθεί στο φούρνο για 10 λεπτά

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  2. 250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
  3. 1/2 ποτήρι γάλα
  4. 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  5. 1 σκελίδα σκόρδο
  6. 1/2 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή γκράνα
  7. 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  8. αλεύρι
  9. αλάτι
  10. λάδι (για το τηγάνισμα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα, το στραγγίζουμε να φύγουν τα πολλά υγρά και το προσθέτουμε στον κιμά μας

  2. 2

    Προσθέτουμε το μαιντανό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το αυγό και το αλάτι και ζυμώνουμε πολύ καλά

  3. 3

    Φτιάχνουμε με το μίγμα μας μπαλάκια μεγάλα (σαν αυτά του πινγκ-πονγκ) και τα αλευρώνουμε

  4. 4

    Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τις ροδέλες απο το κρεμμύδι. Αφού αρχίσουν να παίρνουν χρώμα προσθέτουμε στο τηγάνι και τις πολπέτες μας και τις τηγανίζουμε για 5-10 λεπτα ώσπου να πάρουν χρώμα γύρω γύρω

  5. 5

    Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε απο το τηγάνι, χωρίς τα κρεμμύδια και τις τοποθετούμε σε αποροφητικό χαρτί

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
η Demy θα με πνίξει αλλά δοκιμάστε και μία ιδέα κίμινου ή με τις πέννες στο φούρνο λιγάκι βασιλικό.είναι όλα τα λεφτά

Από

Demy
Demy @cook_8450310
στις
,Italia