Ποπιέτες σαλμί
Ποπιετες λεγονται τα ρολακια κρεατος
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγη ειναι απο διαφημιστικο φυλλαδιο ελαιολαδου. Καλυτερα ν΄αφαιρεσετε τη μεμβρανη απ΄τα λουκανικα πριν τα κοψετε.
Υλικά
-
500 γρ. κρεας ψαχνό μοσχαρισιο σε φετες.
-
500 γρ. κιμα
-
100 γρ. μπεικον ψιλοκομμενο
-
100 γρ. λουκανικο χωριατικο
-
1/2 φλ. λαδι
-
καροτο - σελινο
-
1 κρεμμυδι ξερο
-
1 σκελ. σκορδο
-
ριγανη - θυμαρι
-
1 ποτηρακι μαυρο κρασι
-
3-4 ντοματες χοντροκομμενες
-
αλευρι, γαλα, λιγο ψωμι
-
2 αυγα
-
αλατι-πιπερι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζητατε απ΄τον κρεοπωλη να πλατυνει τις μοσχαρισιες φετες και να περασει τον κιμα δυο φορες απ΄τη μηχανη.
-
2
Τηγανιζετε με λιγο λαδι το μπεικον και τα λουκανικα κομενα σε ψιλα κομματακια, μαζι με το κρεμμυδι ψιλοκομμενο.
-
3
Μουσκευετε λιγο ψωμι στο γαλα.
-
4
Ζυμωνετε τον κιμα σ΄ ενα μπολ με το μισο κρασι, τ΄αυγα, το ψωμι στυμμενο, λιγη ριγανη, θυμαρι, αλατι-πιπερι και το μπεικον με τα λουκανικα.
-
5
Χωριζετε το μιγμα σε μεριδες αναλογα με τις φετες κρεατος.
-
6
Βαζετε την γεμιση στην ακρη καθε φετας και τη τυλιγετε σε ρολάκι, στερεωνοντας με οδοντογλυφιδα.
-
7
Αλευρωνετε τα ρολά και τα τηγανιζεται μεχρι να ροδισουν. Σβηνετε με το υπολοιπο κρασι και βαζετε το καροτο, το σελινο, το σκορδο, τις ντοματες και λιγο ζεστο νερο.
-
8
Τ΄αφηνετε να βρασουν σε μετρια φωτια περιπου 1 ωρα.
-
9
Βγαζετε τα ρολακια και αφου περασετε τη σαλτσα απ΄το μπλεντερ τη ριχνετε στη κατσαρολα με τα ρολακια και βραζετε ακομα 5 λεπτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια