κύρια φωτογραφία συνταγής Ποπιέτες σαλμί

Ποπιέτες σαλμί

6 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992

Ποπιετες λεγονται τα ρολακια κρεατος

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγη ειναι απο διαφημιστικο φυλλαδιο ελαιολαδου. Καλυτερα ν΄αφαιρεσετε τη μεμβρανη απ΄τα λουκανικα πριν τα κοψετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γρ. κρεας ψαχνό μοσχαρισιο σε φετες.
  2. 500 γρ. κιμα
  3. 100 γρ. μπεικον ψιλοκομμενο
  4. 100 γρ. λουκανικο χωριατικο
  5. 1/2 φλ. λαδι
  6. καροτο - σελινο
  7. 1 κρεμμυδι ξερο
  8. 1 σκελ. σκορδο
  9. ριγανη - θυμαρι
  10. 1 ποτηρακι μαυρο κρασι
  11. 3-4 ντοματες χοντροκομμενες
  12. αλευρι, γαλα, λιγο ψωμι
  13. 2 αυγα
  14. αλατι-πιπερι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζητατε απ΄τον κρεοπωλη να πλατυνει τις μοσχαρισιες φετες και να περασει τον κιμα δυο φορες απ΄τη μηχανη.

  2. 2

    Τηγανιζετε με λιγο λαδι το μπεικον και τα λουκανικα κομενα σε ψιλα κομματακια, μαζι με το κρεμμυδι ψιλοκομμενο.

  3. 3

    Μουσκευετε λιγο ψωμι στο γαλα.

  4. 4

    Ζυμωνετε τον κιμα σ΄ ενα μπολ με το μισο κρασι, τ΄αυγα, το ψωμι στυμμενο, λιγη ριγανη, θυμαρι, αλατι-πιπερι και το μπεικον με τα λουκανικα.

  5. 5

    Χωριζετε το μιγμα σε μεριδες αναλογα με τις φετες κρεατος.

  6. 6

    Βαζετε την γεμιση στην ακρη καθε φετας και τη τυλιγετε σε ρολάκι, στερεωνοντας με οδοντογλυφιδα.

  7. 7

    Αλευρωνετε τα ρολά και τα τηγανιζεται μεχρι να ροδισουν. Σβηνετε με το υπολοιπο κρασι και βαζετε το καροτο, το σελινο, το σκορδο, τις ντοματες και λιγο ζεστο νερο.

  8. 8

    Τ΄αφηνετε να βρασουν σε μετρια φωτια περιπου 1 ωρα.

  9. 9

    Βγαζετε τα ρολακια και αφου περασετε τη σαλτσα απ΄το μπλεντερ τη ριχνετε στη κατσαρολα με τα ρολακια και βραζετε ακομα 5 λεπτα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992
στις