Porchetta al forno
Μια ιταλική συνταγή που μοιάζει πολύ στο δικό μας ρολό χοιρινό σε πιο ελαφριά εκδοχή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν έγραψα ποσότητες στα υλικά γιατί είναι κάτι υποκειμενικό και εξαρτάται από τα προσωπικά γούστα του καθενός.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίξτε τη σπάλα (ή όποιο κομμάτι χοιρινό προτιμήσατε) με μαχαίρι ώστε να γίνει επίπεδη για να την γυρίσετε σε ρολό.
-
2
Ρίξτε αλάτι, πιπέρι (μαύρο και κόκκινο) και μουστάρδα και κάντε καλό μασάζ στις δύο πλευρές.
-
3
Ανοίξτε καλά τη σπάλα και ρίξτε ψιλοκομμένα τα σκόρδα, το δενδρολίβανο, το μαϊντανό, τη ρίγανη και το ξύσμα λεμονιού σε όλη την επιφάνεια.
-
4
Κάντε πρόχειρο ρολό το χοιρινό και αφήστε το να μαριναριστεί για τουλάχιστον ½ ώρα. Στη συνέχεια τυλίξτε το χοιρινό σε καλό ρολό και δέστε το με σπάγκο κουζίνας.
-
5
Βάλτε το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και πατάτες. Για ένα κομμάτι γύρω στα 3 κιλά, υπολογίστε γύρω στις 3 ώρες ψησίματος.
Σχόλια