Πορτοκαλένια τάρτα
Είναι μια δροσερή τραγανή ταρτούλα με άρωμα πορτοκάλι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας κρέμα ζαχαροπλαστικής. Απλά εγώ στη συγκεκριμένη συνταγή προτείνω αυτήν γιατί μου φαίνεται με πιο ουδέτερη γεύση και αναδεικνείεται πιο πολύ το πορτοκάλι που θέλω να τονίσω.Η μαρμελάδα που χρησιμοποίησα είναι η απίστευτη μαρμελάδα πορτοκάλι από το site μας.Οι χρόνοι ψησίματος είναι ενδεικτικοί για το δικό μου φούρνο.Τη ζύμη την είχα βρει αν δε κάνω λάθος από τη σειρα Μοντέρνα Κουζίνα. Ελίζω να την απολαύσετε με το πρωινο σας καφεδάκι ή το απογευματινό σας τσάι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι, που το προσθέτουμε τελευταίο.
-
2
Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια (όχι να μας βγουν ε) και την αφήνουμε στο ψυγείου για 20 λεπτά τυλιγμένη σε μεμβράνη.
-
3
Ανοίγουμε τη ζύμη μας στην ταρτιέρα (και στα τοιχώματα)ή σε κάποιο χαμηλό ταψί κατα προτίμηση με αφαιρούμενο δαχτυλίδι. Αν τα ταψί σας κολάει θα πρέπει να το βουτυρώσετε και να το αλευρώσετε. Την τρυπάμε σε διάφορα σημεία και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170-175 για 20 -25 λεπτά αναλόγως το φούρνο.
-
4
Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που προτείνουν.
-
5
Αφού κρυώσει η τάρτα μας στρώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και κατόπιν 5 λεπτών τη μαρμελάδα πορτοκάλι.
Σχόλια (7)