Πορτοκαλένιο χοιρινό με λιαστές ντομάτες
Ιδανικό για να κλέψει την παράσταση...
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι παραλλαγή κάποιας εκδοχής που είχα δει σε τηλεοπτική εκπομπή.Οι δοσολογίες είναι ενδεικτικές και μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τα γούστα σας.
Υλικά
-
2 κιλά χοιρινό
-
1,5 κιλό πατάτες
-
χυμό 1 λεμονιού
-
χυμό 2 πορτοκαλιών
-
1 πορτοκάλι πλυμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
-
1 φλυντζάνι λιαστές ντομάτες
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
πάπρικα
-
λάδι
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά μαρινάρουμε το χοιρινό με το χυμό λεμονιού - πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι και κρασί για 3-4 ώρες στο ψυγείο.
-
2
Μετά το μαρινάρισμα μεταφέρουμε το κρέας σε ταψί μαζί με τα υγρά της μαρινάτας.
-
3
Σε ένα μπωλ ανακατέυουμε τις πατάτες, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, λάδι και πάπρικα.
-
4
Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μίγμα με τις πατάτες στο ταψί.
-
5
Τοποθετούμε τις φέτες πορτοκαλιού ανάμεσα στις πατάτες αλλά και πάνω στο κρέας.
-
6
Πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
-
7
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει...
Σχόλια (4)