Πορτοκάλι γλυκό
Ένα πολύ γευστικό γλυκό του κουταλιού
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρέπει να προσέξετε να μην παραβράσετε τα πορτοκάλια, γιατί μετά θα χάσουν το κρουστό τους σχήμα μέσα στο σιρόπι.
Υλικά
-
2 κιλά πορτοκάλια
-
2 κιλά ζάχαρη
-
Λίγη σόδα
-
Χυμός 3 κανονικών λεμονιών
-
1 ποτήρι νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και ξύνουμε τα πορτοκάλια.
-
2
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα ολόκληρα με μπόλικο νερό και τα κάνουμε 2 νερά (τα βράζουμε για λίγο δηλαδή, χύνουμε το νερό και ξανά βράζουμε για λίγο), στο τρίτο βάζουμε λίγη σόδα για να γίνουν μαλακά (το καταλαβαίνουμε τρυπώντας τα με μια οδοντογλυφίδα)
-
3
Χύνουμε και το τελευταίο νερό και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
-
4
Βράζουμε την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το νερό. Στο μεταξύ, κόβουμε τα πορτοκάλια σε ημικυκλικές φέτες με το μαχαίρι και με ψαλίδι αφαιρούμε τις χοντρές ίνες. Αν τα πορτοκάλια είναι ακόμα ζεστά να είναι ζεστό και το νερό. Τα βράζουμε περίπου 20 λεπτά στο σιρόπι και δοκιμάζουμε αν έχει δέσει.
Σχόλια (18)