Πορτοκαλομελωμένο Κοτόπουλο
Μια συνταγή που μυρίζει Χριστούγεννα από την πρώτη στιγμή που θα μπει το ταψί στο φούρνο! Αφήνει μια γλυκιά γεύση στο στόμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο ψήσιμο προσθέστε αλουμινόχαρτο για την πρώτη μισή ώρα και έπειτα αφαιρέστε το. Αν θέλετε και φέτες πορτοκαλιού και τοποθετήστε τες σε διάφορα σημεία του ταψιού. Δίνουν πιο έντονη τη γεύση του πορτοκαλιού και κάνουν το φαγητό ακόμη πιο ζουμερό!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους.
-
2
Σε ένα ταψί απλώνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
-
3
Στο μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι (3 κ.σ.), το ελαιόλαδο.
-
4
Ρίχνουμε το μείγμα του μπλέντερ πάνω από τις πατάτες και το κοτόπουλο
-
5
Έπειτα ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού.
-
6
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μες το ταψί.
-
7
Προσθέτουμε και το νερό.
-
8
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μέλι πάνω από το κοτόπουλο.
-
9
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 1 και 1/2 ώρα.
Σχόλια (13)