Πορτοκαλόπιτα η θεϊκή

Liza
Liza @cook_220964
Νίκαια,ελλάδα

Ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό που θυμίζει σάμαλι στην όψη και γλυκό κουταλιού πορτοκάλι στη γεύση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή το ένα από τα δυο να είναι ζεστό όχι και τα δύο, εγώ προτιμώ να είναι ζεστό το σιρόπι και κρύο το γλυκό! ( οι περισσότεροι από μας αυτό το ξέρουν). Αυτή τη συνταγή τη ζήτησα από το ΚΑΠΙ που δουλεύω, την είχαν φτιάξει προχτές και η γεύση της με έχει ξετρελάνει κι έτσι ζήτησα τη συνταγή να μου την δώσουν και φυσικά την έφτιαξα κι όλας και δεν έμεινε τίποτα μέσα σε δυο ώρες!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
Ένα μέτριο ταψί
  1. 1 ποτήρι λάδι
  2. 1 ποτήρι νερό
  3. 2 ποτήρια ζάχαρη
  4. 2 πορτοκάλια ξύσμα
  5. το χυμό από τα 2 πορτοκάλια
  6. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  7. Για το σιρόπι
  8. 2 ποτήρια ζάχαρη
  9. 2 1/2 ποτήρια νερό
  10. το χυμό από τα 2 πορτοκάλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το φύλλο κρούστας.

  2. 2

    Σε ένα μέτριο ταψί μαδάμε ψυχουλιαστό όλο το πακέτο το φύλλο.

  3. 3

    Αδειάζουμε πάνω από το φύλλο το περιεχόμενο του μπολ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30`

  4. 4

    Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα η με την κουτάλα μόλις πάρει βράση το αφήνουμε λίγο να ψηλό πήξει και το βγάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε την πορτοκαλόπίτα.

  5. 5

    Διακοσμούμε με φέτες πορτοκαλιού η λωρίδες από τη φλούδα του.

Αντιδράσεις

Σχόλια

demilarissa
demilarissa @demi11778
Χυμό απο δυο πορτοκάλια βάζουμε και στη ζύμη αλλά και στο σιρόπι? Γιατί στην αρχή της συνταγής λές ότι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός απο το φύλλο.

Από

Liza
Liza @cook_220964
στις
Νίκαια,ελλάδα