κύρια φωτογραφία συνταγής Πορτοκαλόπιτα με φύλλο
Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544

Λίγα μυστικά ακόμα

Μόλις κρυώσει λίγο η πίτα, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη προτού τη σερβίρουμε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
6 άτομα
  1. 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  2. 100 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένα
  3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  4. κρόκοι από 4 αβγά
  5. ασπράδια από 4 αβγά, χτυπημένα σε μαρέγκα
  6. 100 γραμμ. ζάχαρη
  7. 200 γραμμ. γιαούρτι
  8. χυμός και ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  9. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  10. 300 γραμμ. ζάχαρη
  11. 150 ml νερό
  12. φλούδα από 1 λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη βάση, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

  2. 2

    Όπως είναι ρολό το πακέτο με τα φύλλα για γλυκά, το κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκ.

  3. 3

    Ανοίγουμε μια μια τις ροδέλες σε λωρίδες και τις απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, φτιάχνοντας μια βάση.

  4. 4

    Περιχύνουμε τις λωρίδες με το βούτυρο και ψήνουμε για 10 λεπτά.

  5. 5

    Για την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη για να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.

  6. 6

    Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιών, το γιαούρτι και ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα.

  7. 7

    Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στο μίγμα.

  8. 8

    Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί με την ψημένη βάση.

  9. 9

    Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180οC και ψήνουμε για 40'

  10. 10

    Για το σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού.

  11. 11

    Το αφήνουμε για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει και μετά το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

  12. 12

    Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και σιροπιάζουμε την πίτα όσο είναι ζεστή. Το σιρόπι πρέπει να είναι χλιαρό.

Αντιδράσεις

Από

Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544
στις