Πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο
Αν θέλετε ντε και καλά να φτιάξετε πορτοκαλόπιτα, αλλά δεν έχετε φύλλο κρούστας, ορίστε!
Υλικά
-
2 πορτοκάλια
-
3 αυγά
-
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι
-
1 κουταλιά σούπας μπέικιν
-
0.5 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
-
300 γραμ. αμύγδαλο ασπρισμένο τριμμένο (πούδρα)
-
1 φλ. ζάχαρη
-
ΣΙΡΟΠΙ
-
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-
1 1/2 φλυτζάνι νερό
-
φλούδες ενός πορτοκαλιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.Τα πολτοποιούμε στο μούλτι (με τις φλούδες είπαμε).
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά.
-
3
Προσθέτουμε το γάλα ή γιαούρτι.
-
4
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
-
5
Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
-
6
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
-
7
Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιροπάκι μας και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.
Σχόλια (59)