Riniw
Riniw @cook_8449154

Κάτι σαν γαλακτομπούρεκο αλλα με πορτοκάλια. Πορτοκαλια από πορτοκαλιες!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

1.Καλό θα είναι τα αυγά να είναι πριν ελαφρώς χτυπημένα για να μη σβολιασουν στο μιγμα.2.Αν δεν βάλουμε καλαμποκέλαιο και βάλουμε ελαιόλαδο καλό θα είναι να βάλουμε λιγότερο γιατί είναι πιο βαρυ. 1/2 με 3/4 είναι αρκετό .3.Όταν βράσει το σιρόπι και το αφήσουμε να κρυώσει,καλό θα είναι να βγάλουμε από μέσατη φλούδα γιατί αν μείνει πολύ ώρα μέσαθα πικρισει.4. Για πιο εύκολο,θα μπορουσαμε αφού χτυπησουμε τα υλικά να ριξουμε το μιγμα στο ταψί μας και ύστερα να βάλουμε τα φύλλα για να είναι πιο μεγαλος ο χωρος και να απλωθουν τα φύλλα καλύτερα. Είναι όμως το ίδιο να το κάνουμε στο μπολ κατευθειαν. Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

36 Minutes
15-20 ατομα αναλογα το ταψι
  1. 1 πακετο φύλλο κρουστα
  2. 1 κεσεδακι γιαούρτι 2%
  3. 1 φλ. ζάχαρη
  4. 1-2 βανίλιες
  5. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  6. ξύσμα από ένα πορτοκαλι
  7. για το σιρόπι
  8. 3 ποτηρια νερό
  9. 2 ποτηρια ζάχαρη
  10. ξυλακι κανελλας (προαιρετικά)
  11. φλουδα ενος πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και χτυπάμε με το συρμα. Όταν γίνει ένα ομοιογενες μιγμα αρχιζουν να ρίχνουμε τα φύλλα. Πριν τα έχουμε κοψει όπως είναι από τη συσκευασία σε 4 κομμάτια το κάθε φύλλο. Ένα-ένα λοιπόν τσαλακωνουμε τα κομμένα φύλλα σαν να τσαλακωνουμε χαρτί και τα ρίχνουμε μέσαστο μιγμα.

  2. 2

    Αφού τελειωσουν τα φύλλα, βάζουμε το μιγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.

  3. 3

    Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει και δέσει το σιρόπι. Όταν ψηθεί το γλυκό μας, το χαραζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό εως κρύο σιρόπι. Μπορούμε να συνοδευσουμε με σαντιγύ ή παγωτό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (485)

Από

Riniw
Riniw @cook_8449154
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα