Πώς φτιάχνω κρέπες
Φτιάξτε τις δικές σας κρέπες και γεμίστε τις με όποια γέμιση σας αρέσει, γλυκειά ή αλμυρή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν σας περισσέψουν κρέπες, μπορείτε να τις καταψύξετε, τυλιγμένες σε πλαστικά σακουλάκια. Για να τις αποψύξετε, βάλτε τες στη συντήρηση για κάποιες ώρες και θα είναι έτοιμες για κατανάλωση.
https://www.youtube.com/watch?v=UWMifHnyvPg
Υλικά
-
1 δόση από την αγαπημένη σας συνταγή για κρέπες
-
300 ml φρέσκο γάλα
-
120 g αλεύρι
-
2 αυγά
-
αλατάκι)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνετε το τηγάνι και ετοιμάζετε τη ζύμηΚτυπάτε μαζί αυγά, γάλα, αλεύρι και λίγο αλάτι. Ζεσταίνετε καλά το τηγανάκι και αλείφετε τον πάτο του με μια στάλα λάδι.
-
2
Αδειάζετε μέσα στο τηγανάκι λίγο από το μείγμα.
-
3
Ταυτόχρονα ανασηκώνετε περιστροφικά το σκεύος, εις τρόπον ώστε ένα λεπτό στρώμα μείγματος να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο του τηγανιού.
-
4
Μετά από ένα λεπτό βάλτε μία λεπτή σπάτουλα κάτω από την κρέπα και...
-
5
Αναποδογυρίστε την για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, για άλλο ένα λεπτό.
-
6
Εάν είστε επιδέξιοι, μπορείτε να την γυρίσετε στον αέρα
-
7
Αρκεί ξαναπέφτοντας η κρέπα να… ξαναβρεθεί μέσα στο τηγάνι και όχι στο πάτωμα!
-
8
Κάθε κρέπα που ετοιμάζεται την βάζετε πάνω στη προηγούμενη.
-
9
Αφού τους βάλουμε την γέμιση (αλμυρή ή και γλυκιά) σε ένα σημείο κοντά στην περιφέρεια (δηλαδή όχι στο κέντρο) κάθε κρέπας, την διπλώνουμε φτιάχνοντας μία κυλινδρική, γεμιστή, απόλαυση. Καλή διασκέδαση!!
Σχόλια (16)