Πώς φτιάχνουμε bouquet garni

,

Περιγραφή

Το bouquet garni είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να αρωματίσουμε τα φαγητά μας με διάφορα μυρωδικά φρέσκα ή αποξηραμένα.

Πώς φτιάχνουμε bouquet garni

Τι χρειαζόμαστε:

  • διάφορα μυρωδικά (φρέσκα ή αποξηραμένα)
  • τούλι (από καμιά μπομπονιέρα) ή τουλπάνι
  • σπάγγος μαγειρικής
Στα γρήγορα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) 1ος τρόπος: Κόβουμε τα μυρωδικά που θέλουμε (εγώ έβαλα για παράδειγμα δεντρολίβανο, μέντα και μαϊντανό), τα πλένουμε
Βήμα 2
2) και δένουμε τα κοτσάνια τους με σπάγγο. Έτσι, μπορούμε να πιάσουμε την άκρη του σπάγγου (αφού ψηθεί το φαγητό) και να τα βγάλουμε από τη κατσαρόλα.
Βήμα 3
3) 2ος τρόπος: Βάζουμε τα φρέσκα μυρωδικά σε τούλι ή τουλπάνι
Βήμα 4
4) και δένουμε σε κόμπο. Σε αυτή τη περίπτωση μπορούμε να βάλουμε και κάποιο μυρωδικό αποξηραμένο όπως δάφνη για παράδειγμα.
Βήμα 5
5) 3ος τρόπος: Αυτός ο τρόπος είναι για τις περιπτώσεις που δεν έχουμε φρέσκα μυρωδικά αλλά μόνο αποξηραμένα. Ρίγανη, θυμάρι, δάφνη, κανέλα, κόκκους πιπεριού και ό,τι άλλο θέλουμε γίνονται πουγκάκι και αρωματίζουν υπέροχα το φαγητό μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

  • Το bouquet garni είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν θέλουμε να φτιάξουμε έναν αρωματικό ζωμό.
  • Δεν το χρησιμοποιούμε μόνο σε φαγητά κατσαρόλας αλλά και σε φαγητά που ψήνονται στο φούρνο. Επίσης σε μαρινάδες και σάλτσες αλλά και όταν θέλουμε να δώσουμε άρωμα σε ένα σιρόπι για γλυκό.  
  • Μπορούμε βέβαια αν θέλουμε, να προσθέσουμε και φλούδες από εσπεριδοειδή. 

0 Όλα

0 Σχόλια

0 Ερωτήσεις

0 Παραλλαγές

Σχετικά άρθρα

Μυρωδικά: αρώματα σε γλάστρα
Η ελληνική κουζίνα είναι σίγουρα πεντανόστιμη κ...