Πώς φτιάχνουμε μπουρεκάκια λαχταριστά
Yπέροχα και τραγανά μπουρεκάκια με γέμιση της αρεσκείας μας, γίνονται πολύ γρήγορα ακόμα και την τελευταία στιγμή που θα σας έρθουν απρόσκλητοι επισκέπτες. είναι τέλεια ιδέα για παιδικά πάρτυ και μπουφέ αλλά και για μπυρομεζέδες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα, να μην καούν.Όσο γιά την γέμιση μπορείτε να βάλετε ο,τι σας αρέσει μέσα, π.χ.κιμά, κοτόπουλο τριμένο, αλλαντικά, διάφορα τυριά, μυζήθρα ανάλατη για αυτούς που δεν τρών αλμυρά, αρκεί η γέμιση να μην έχει πολλά υγρά.Αυτό που μου αρέσει είναι ότι το συγκεκριμένο φύλλο δεν τραβάει πολύ λάδι και μένει τραγανό και συνάμα τρυφερό.Μπορείτε να τα τηγανίσετε και με άλλο λάδι, εγώ τηγανίζω πάντα με ελαιόλαδο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνετε ένα πακέτο φύλλα χωριάτικη ζύμη.
-
2
Κόβετε τα φύλλα σε μακρόστενη παχιά λωρίδα.
-
3
Κόβετε ξανά στη μέση το φύλλο ώστε να γίνει πιο μικρό.
-
4
Έχετε έτοιμα τα υλικά της γέμισης ψιλοκομένα.
-
5
Βάζετε την γέμιση που σας αρέσει πάνω σε κάθε φυλαράκι.
-
6
Διπλώνετε αριστερά και δεξιά το φύλλο.
-
7
Και αρχίζετε να τυλίγετε σε ρολάκι.
-
8
Τηγανίζετε σε ζεστό λαδάκι σε μέτρια φωτιά.
-
9
Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε πιατέλα που έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λαδάκι τους.
Σχόλια (44)