Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Όλοι αγαπούν την πίτσα. Είναι πεντανόστιμη και φτιάχνεται πολύ εύκολα. Εδώ θα βρείτε οδηγίες που  θα σας βοηθήσουν να σχηματίσετε τη ζύμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δείτε στην κατηγορία "Ζύμες - Ψωμιά" για μερικές πεντανόστιμες συνταγές για ζύμη πίτσας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 δόση από την αγαπημένη σας ζύμη για πίτσα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μόλις το ζυμάρι σας φουσκώσει αρκετά, ξεσκεπάστε το και ζυμώστε το λίγο με τις μπουνιές σας, να πέσει.

  2. 2

    Ανάλογα με το πόσο ζυμάρι έχετε φτιάξει, χωρίστε το σε μικρότερες μπάλες, ανάλογα με το πόσες πίτσες θέλετε να φτιάξετε. Μόλις χωρίσετε το ζυμάρι σας, αφήστε τις μπάλες να ξεκουραστούν για 5-10 λεπτά.

  3. 3

    Αλευρώστε την επιφάνεια στην οποία θα δουλέψετε, ώστε να μην κολλήσει το ζυμάρι. Υπάρχουν δύο τρόποι να ανοίξετε το ζυμάρι. Μπορείτε να το ανοίξετε με πλάστη. Αυτό θα σας δώσει ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αν όμως δεν σας ενδιαφέρει και τόσο αυτό, μπορείτε να το ανοίξετε με τη μπουνιά και την παλάμη σας.

  4. 4

    Βάλτε λίγο αλεύρι στα χέρια σας, για να μην κολλάει η ζύμη. Βάλτε τη μπάλα πάνω στα χέρια σας και με το πίσω μέρος των δαχτύλων σας σπρώξτε τη ζύμη ώστε να ανοίξει. Αρχίστε από τη μέση του ζυμαριού με τα δύο χέρια κοντά το ένα στο άλλο και σιγά σιγά απομακρύνετέ τα, ώστε το ζυμάρι να ανοίξει. Γυρίστε τη ζύμη περίπου 15 μοίρε στα χέρια σας και επαναλάβετε τη διαδικασία, μέχρι η ζύμη να γίνει λεπτή και ομοιόμορφη.

  5. 5

    Μπορείτε να προσπαθήσετε να γυρίσετε τη ζύμη στον αέρα! Δεν είναι απαραίτητο, αλλά σίγουρα είναι διασκεδαστικό. Επίσης βοηθάει τη ζύμη να γίνει πιο στρογγυλή.

  6. 6

    Απλώστε τη ζύμη σας και βάλτε πάνω ό,τι υλικά θέλετε για να γίνει η πίτσα της αρεσκείας σας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (13)

FREEDOM
FREEDOM @cook_8449455
Δεν μπορούσα να κανω μια νόστημη πίτσα μέχρι σημερα! Ευχαριστώ για τις σωστές οδηγίες.

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα