Πώς φτιάχνουμε τη ζύμη της πίτσας
Όλοι αγαπούν την πίτσα. Είναι πεντανόστιμη και φτιάχνεται πολύ εύκολα. Εδώ θα βρείτε οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να σχηματίσετε τη ζύμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δείτε στην κατηγορία "Ζύμες - Ψωμιά" για μερικές πεντανόστιμες συνταγές για ζύμη πίτσας.
Υλικά
-
1 δόση από την αγαπημένη σας ζύμη για πίτσα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μόλις το ζυμάρι σας φουσκώσει αρκετά, ξεσκεπάστε το και ζυμώστε το λίγο με τις μπουνιές σας, να πέσει.
-
2
Ανάλογα με το πόσο ζυμάρι έχετε φτιάξει, χωρίστε το σε μικρότερες μπάλες, ανάλογα με το πόσες πίτσες θέλετε να φτιάξετε. Μόλις χωρίσετε το ζυμάρι σας, αφήστε τις μπάλες να ξεκουραστούν για 5-10 λεπτά.
-
3
Αλευρώστε την επιφάνεια στην οποία θα δουλέψετε, ώστε να μην κολλήσει το ζυμάρι. Υπάρχουν δύο τρόποι να ανοίξετε το ζυμάρι. Μπορείτε να το ανοίξετε με πλάστη. Αυτό θα σας δώσει ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αν όμως δεν σας ενδιαφέρει και τόσο αυτό, μπορείτε να το ανοίξετε με τη μπουνιά και την παλάμη σας.
-
4
Βάλτε λίγο αλεύρι στα χέρια σας, για να μην κολλάει η ζύμη. Βάλτε τη μπάλα πάνω στα χέρια σας και με το πίσω μέρος των δαχτύλων σας σπρώξτε τη ζύμη ώστε να ανοίξει. Αρχίστε από τη μέση του ζυμαριού με τα δύο χέρια κοντά το ένα στο άλλο και σιγά σιγά απομακρύνετέ τα, ώστε το ζυμάρι να ανοίξει. Γυρίστε τη ζύμη περίπου 15 μοίρε στα χέρια σας και επαναλάβετε τη διαδικασία, μέχρι η ζύμη να γίνει λεπτή και ομοιόμορφη.
-
5
Μπορείτε να προσπαθήσετε να γυρίσετε τη ζύμη στον αέρα! Δεν είναι απαραίτητο, αλλά σίγουρα είναι διασκεδαστικό. Επίσης βοηθάει τη ζύμη να γίνει πιο στρογγυλή.
-
6
Απλώστε τη ζύμη σας και βάλτε πάνω ό,τι υλικά θέλετε για να γίνει η πίτσα της αρεσκείας σας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (13)