Πώς καθαρίζουμε γαύρους ή σαρδέλες
Δεν είναι τίποτα να καθαρίσουμε τους γαύρους ή τις σαρδέλες. Εδώ είναι ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ εδώ καθάρισα γαύρους. Ακρβώς η ίδια διαδικασία είναι και για τις σαρδέλες.
Υλικά
-
Γαύρους ή Σαρδέλες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πιάνουμε το ψάρι απο το με τα δυο μας χέρια και με τον αντίχειρα πιέζουμε από πάνω προς τα κάτω, ώστε να αποκολληθεί το κεφάλι.
-
2
Κρατώντας το κεφάλι, βάζουμε τον δείκτη στο σημείο όπου ήταν το κεφάλι.
-
3
Σέρνουμε τον δείκτη μας προς την ουρά του ψαριού, ώστε να βγουν όλα τα έντερα του.
-
4
Ανοίγουμε το ψαράκι μας και το πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό ήταν. Τα ψαράκια μας είναι έτοιμα για μαγείρεμα.
Σχόλια (16)