mamaka
mamaka @cook_8453194

Δεν είναι τίποτα να καθαρίσουμε τους γαύρους ή τις σαρδέλες. Εδώ είναι ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ εδώ καθάρισα γαύρους. Ακρβώς η ίδια διαδικασία είναι και για τις σαρδέλες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 Minutes
  1. Γαύρους ή Σαρδέλες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πιάνουμε το ψάρι απο το με τα δυο μας χέρια και με τον αντίχειρα πιέζουμε από πάνω προς τα κάτω, ώστε να αποκολληθεί το κεφάλι.

  2. 2

    Κρατώντας το κεφάλι, βάζουμε τον δείκτη στο σημείο όπου ήταν το κεφάλι.

  3. 3

    Σέρνουμε τον δείκτη μας προς την ουρά του ψαριού, ώστε να βγουν όλα τα έντερα του.

  4. 4

    Ανοίγουμε το ψαράκι μας και το πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό ήταν. Τα ψαράκια μας είναι έτοιμα για μαγείρεμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

annakonda
annakonda @cook_8449177
Η μητέρα μου μας έχει κακομάθει καθαρίζοντας πάντα έτσι τα μικρά ψαράκια, γιατί εγώ αδυνατώ να τα φάω με το κόκαλο. Είναι πολύ εύκολο και δεν υστερεί σε εμφάνιση, αφού τα ψαράκια δε διαλύονται. Μετά, κατεβαίνουν δέκα - δέκα οι μπουκιές! Πλέον δε διανοούμαι να μην τακαθαρίσω έτσι. Ευχαριστούμε που έβαλες αυτή τη χρήσιμη οδηγία!

Από

mamaka
mamaka @cook_8453194
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε