Πώς καθαρίζουμε τα ρόδια

Bαθμολογία: 5
       
 
14 ψήφοι
,

Περιγραφή

Λένε ότι ο χυμός από τα ρόδια βάφει τα ρούχα και είναι πολύ δύσκολο να βγει. Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα κάνουμε ζημιά, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να καθαρίσουμε πολλά πολλά ρόδια, εύκολα και χωρίς... απώλειες!

Πώς καθαρίζουμε τα ρόδια

Τι χρειαζόμαστε:

  • ρόδια
  • μια λεκάνη
  • ένα μαχαίρι
Στα γρήγορα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 0' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Γεμίζουμε μια λεκανίτσα με νερό.

Βήμα 2
2)

Βάζουμε το ρόδι μας μέσα στην λεκάνη, ελέγχοντας πως το νερό καλύπτει ολόκληρο το ρόδι.

Βήμα 3
3)

Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πάνω

Βήμα 4
4)

και το κάτω μέρος του ροδιού, όπως καθαρίζουμε τα πορτοκάλια.

Βήμα 5
5)

 Κόβουμε το ρόδι στα δύο, ώστε να έχουμε 2 μισά γεμάτα σποράκια.

Βήμα 6
6)

Με τα δάχτυλά μας, βγάζουμε τα σπόρι και τα αφήνουμε να πέσουν στον πάτω της λεκάνης. Πετάμε τα φλούδια.

Βήμα 7
7)

Όταν καθαρίσουμε και τα δύο μισά, πετάμε τα φλούδια που επιπλέουν στο νερό

Βήμα 8
8)

και στην συνέχεια ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο της λεκάνες μέσα σε ένα σουρωτήρι.

Βήμα 9
9)

Καθαρίζουμε από όσα φλουδάκια έχουν μείνει.

Βήμα 10
10)

Απλώνουμε τα σπόρια σε μια πετσέτα για να πάρει την υγρασία.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν στεγνώσουν, μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα σακουλάκι και να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για να έχουμε πάντα έτοιμα ρόδια!

Σχετικές συνταγές

Λικέρ Ρόδι 3 Λικέρ Ρόδι 3
       
       
(2)
Λικέρ Ρόδι Λικέρ Ρόδι
       
       
(150)
Κρέμα ρόδι Κρέμα ρόδι
       
       
(1)
Λικέρ ρόδι 2 Λικέρ ρόδι 2
       
       
(10)
Κέικ με σιρόπι ροδιού Κέικ με σιρόπι ροδιού
       
       
(2)
Σιρόπι ροδιού Σιρόπι ροδιού
       
       
(10)
Cheesecake με σιρόπι ροδιού Cheesecake με σιρόπι ροδιού
       
       
(1)
Ποτό ρόδι Ποτό ρόδι
       
       
(1)
Σπιτικό λικέρ ροδιού Σπιτικό λικέρ ροδιού
       
       
(29)

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από stg, 5-11-12  
    Ωραίος και εύκολος τρόπος! Δεν τον γνώριζα... Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από sophia p., 5-11-12  
    το εκανα και ηταν πολυ καλο ,επιπλεον για να μην βαφονται τα χερια μου φορεσα γαντια ασπρα χειρουργικα...
    #
    Σχόλιο από georgia1, 6-11-12  
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 7-11-12  
    Πολύ έξυπνο! Εγώ πάλι δεν φόρεσα γάντια και τα χεράκια δεν έβαψαν καθόλου! αλλά τα είχα βυθισμένα στο νεράκι καθ' όλη τη διάρκεια.
    Σε ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 7-11-12  
    Ναι, ούτε εμένα βάφουν τα χέρια μου με αυτόν τον τρόπο (βέβαια αν καθαρίσω ένα φόρτωμα ρόδια, ίσως να χρειάζεται το γάντι). Την ιδέα την είχα δει στο youtube κάπου παλιότερα.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 7-11-12  
    Πολύ έξυπνη ιδέα. Την είχα δει και εγώ στο youtube και την έχω κάνει.
    #
    Σχόλιο από ntinagram, 7-11-12  
    Πολυ έξυπνο! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Tupperware Eleni, 8-11-12  
    Eυχαριστούμε!!!θα το δοκιμάσω σύντομα!!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 10-11-12  
    μόλις διάβασα το άρθρο για το ρόδι σου!! ευχαριστούμε για τις πολύτιμες συμβουλές! μου έχουν φέρει 8 ρόδια. 3 εκ των οποίων τα έστιψα και τα έκανα χυμό.δεν το γνώριζα πως μπαίνουν κατάψηξη. ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, εφόσον καταψύξουμε τους σπόρους τους, μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες και φαντάζομαι πως αν θέλουμε να καταψήξουμε τον χυμό τους μπορούμε(αφού τα στήψουμε βέβαια, έχω μία συνταγή με χυμό ροδιου) και επιπλέον για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούνται κατάψηξη? ευχαριστώ εκ των προτέρων
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-11-12  
    Tον χυμό δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κατεψυγμένο για να είμαι ειλικρινής, οπότε δεν έχω ιδέα αν διατηρείται. Φοβάμαι μήπως νερώνει, αλλά και πάλι σου λέω, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.
    Όσο για τα σπόρια, εμένα μου κρατήσαν ένα χρόνο, μέχρι να βγουν τα επόμενα. Εννοείται πως ενδιάμεσα τα χρησιμοποιησα και σε σαλάτες, σε κόλυβα (ναι, εντάξει, δεν είναι ευχάριστο, αλλά χρειάζονται και εκεί!) κλπ κλπ. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι δεν είχαν την διαύγεια του φρέσκου, που βλέπεις δηλαδή μέσα καθαρά το κουκούτσι, αλλά δεν ξέρω μήπως φταίει που τα ξεπάγωνα κάτω από το νερό της βρύσης.
    #
    Σχόλιο από stelia, 10-11-12  
    ΄Οντως εύκολος και γρήγορος ο τρόπος σου Ναυσικά!!!! Ομολογώ ότι δεν τον ήξερα και με εξυπηρέτησε πολύ αφού είχα πολλά ρόδια να καθαρίσω!!!!! Σ΄ευχαριστώ!!!!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 11-11-12  
    σε ευχαριστώ πολύ για την εγκαιρη απαντησή σου.. θα τα κανω αύριο λοιπόν
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 11-11-12  
    Eυκολότατος τρόπος,ευχαριστούμε,μόλις ξεσπύρισα 10 ρόδια και τα έβαλα ένα-ένα σε πολυ-μπαγκ!
    #
    Σχόλιο από anastasia ar, 12-11-12  
    πολυ φοβαμαι οτι μ αυτον τον τροπο χανοντε πολλες θρεπτικες ουσιες λογω του νερου.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 12-11-12  
    Δεν βρίσκω κανένα λόγο να χάνονται οι θρεπτικές ουσίες λόγω του νερού. Το σπόρι παραμένει ανέπαφο, άρα διατηρεί στο εσωτερικό του όλους τους χυμύς και τα συστατικά του.
    #
    Σχόλιο από stratos, 17-11-12  
    υπαρχει ευκολοτερος και γρηγοροτερος τροπος να καθαριζουμε ροδια. κοβουμε το ροδι στη μεση αφου το πατησουμε λιγο οπως το λεμονι.κομενο στη μεση το γυριζουμε με τα σπορια προς τα κατω μεσα σε μια λεκανη και χτυπαμε την ραχη του με τον κοπανο του μαχαιριου.ολα τα σπορια πεφτουν στη λεκανη εν ριπη οφθαλμου.απλα και γρηγορα
    #
    Σχόλιο από ddora, 17-11-12  
    Στράτο πολύ ωραίο κι αυτό που λες εσύ, θα τα δοκιμάσω και τα δύο. Γενικά πιστεύω ότι τα ρόδια, όπως και τα κάστανα, αν "θέλουν" να καθαριστούν αμέσως καθαρίζονται, αν όμως όχι είναι γνωστό τι περιμένει όποιον αποφασίσει να μπει στην διαδικασία καθαρίσματος.
    #
    Σχόλιο από stratos, 17-11-12  
    dora ολα εχουν το κολπο τους απλα δε θελει κοπο τροπο θελει και φαντασια.τα ροδια τα χτυπαμε με το κοπανο μεγαλου μαχαιριου....
    καλα καθαρισματα
    #
    Σχόλιο από vooda, 19-11-12  
    Απλά μπορείτε να κόψετε το ρόδι στην μέση και μετά χτυπώντας το απο πάνω με ένα κουτάλι να το αδειάσετε !!!
    #
    Σχόλιο από sosi, 3-10-13  
    Eγώ αγόρασα με 2,5 ευρώ από την Πόλη ένα πλαστικό σκεύος που τοποθετείς το ρόδισε μια σχαρίτσα, κομμένο στη μέση με τα σπόρια προς τα κάτω ,το καλύπτεις με ένα μαλακό
    καπάκι από σιλικόνη και το χτυπάς με μια κουτάλα και πέφτουν όλα τα σπόρια στο δοχείο από κάτω.Καθαρή και γρήγορη δουλεια. Ίσως να υπάρχουν και εδώ ανάλογα σκεύη.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από stg, 5-11-12  
    Ωραίος και εύκολος τρόπος! Δεν τον γνώριζα... Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από sophia p., 5-11-12  
    το εκανα και ηταν πολυ καλο ,επιπλεον για να μην βαφονται τα χερια μου φορεσα γαντια ασπρα χειρουργικα...
    #
    Σχόλιο από georgia1, 6-11-12  
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 7-11-12  
    Πολύ έξυπνο! Εγώ πάλι δεν φόρεσα γάντια και τα χεράκια δεν έβαψαν καθόλου! αλλά τα είχα βυθισμένα στο νεράκι καθ' όλη τη διάρκεια.
    Σε ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 7-11-12  
    Ναι, ούτε εμένα βάφουν τα χέρια μου με αυτόν τον τρόπο (βέβαια αν καθαρίσω ένα φόρτωμα ρόδια, ίσως να χρειάζεται το γάντι). Την ιδέα την είχα δει στο youtube κάπου παλιότερα.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 7-11-12  
    Πολύ έξυπνη ιδέα. Την είχα δει και εγώ στο youtube και την έχω κάνει.
    #
    Σχόλιο από ntinagram, 7-11-12  
    Πολυ έξυπνο! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Tupperware Eleni, 8-11-12  
    Eυχαριστούμε!!!θα το δοκιμάσω σύντομα!!!
    #
    Σχόλιο από stelia, 10-11-12  
    ΄Οντως εύκολος και γρήγορος ο τρόπος σου Ναυσικά!!!! Ομολογώ ότι δεν τον ήξερα και με εξυπηρέτησε πολύ αφού είχα πολλά ρόδια να καθαρίσω!!!!! Σ΄ευχαριστώ!!!!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 11-11-12  
    σε ευχαριστώ πολύ για την εγκαιρη απαντησή σου.. θα τα κανω αύριο λοιπόν
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 11-11-12  
    Eυκολότατος τρόπος,ευχαριστούμε,μόλις ξεσπύρισα 10 ρόδια και τα έβαλα ένα-ένα σε πολυ-μπαγκ!
    #
    Σχόλιο από anastasia ar, 12-11-12  
    πολυ φοβαμαι οτι μ αυτον τον τροπο χανοντε πολλες θρεπτικες ουσιες λογω του νερου.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 12-11-12  
    Δεν βρίσκω κανένα λόγο να χάνονται οι θρεπτικές ουσίες λόγω του νερού. Το σπόρι παραμένει ανέπαφο, άρα διατηρεί στο εσωτερικό του όλους τους χυμύς και τα συστατικά του.
    #
    Σχόλιο από ddora, 17-11-12  
    Στράτο πολύ ωραίο κι αυτό που λες εσύ, θα τα δοκιμάσω και τα δύο. Γενικά πιστεύω ότι τα ρόδια, όπως και τα κάστανα, αν "θέλουν" να καθαριστούν αμέσως καθαρίζονται, αν όμως όχι είναι γνωστό τι περιμένει όποιον αποφασίσει να μπει στην διαδικασία καθαρίσματος.
    #
    Σχόλιο από stratos, 17-11-12  
    dora ολα εχουν το κολπο τους απλα δε θελει κοπο τροπο θελει και φαντασια.τα ροδια τα χτυπαμε με το κοπανο μεγαλου μαχαιριου....
    καλα καθαρισματα
    #
    Σχόλιο από vooda, 19-11-12  
    Απλά μπορείτε να κόψετε το ρόδι στην μέση και μετά χτυπώντας το απο πάνω με ένα κουτάλι να το αδειάσετε !!!
    #
    Σχόλιο από sosi, 3-10-13  
    Eγώ αγόρασα με 2,5 ευρώ από την Πόλη ένα πλαστικό σκεύος που τοποθετείς το ρόδισε μια σχαρίτσα, κομμένο στη μέση με τα σπόρια προς τα κάτω ,το καλύπτεις με ένα μαλακό
    καπάκι από σιλικόνη και το χτυπάς με μια κουτάλα και πέφτουν όλα τα σπόρια στο δοχείο από κάτω.Καθαρή και γρήγορη δουλεια. Ίσως να υπάρχουν και εδώ ανάλογα σκεύη.
    #
    Σχόλιο από magictime, 3-10-13  
    Ένας πολύ καλός τρόπος για να καταψύξουμε τα σπόρια των ροδιών, κρατώντας το χρώμα τους αλλά και τα θρεπτικά συστατικά τους, είναι να πάρουμε μια πλαστική μπουκάλα του 1ενάμιση λίτρου να βάλουμε μέσα τα σπόρια και να προσθέσουμε νερό, τόσο ώστε να έχουν ''χώρο'' μεταξύ τους και να τα βάλουμε στην κατάψυξη. Με αυτόν τον τρόπο κρατάνε άφοβα 1 χρόνο.
    #
    Σχόλιο από july88, 3-10-13  
    Τέλειος ο τρόπος σου!!!!
    #
    Σχόλιο από evahor, 16-10-13  
    ... και εκεί που ήμουν έτοιμη να αγοράσω απο το τηλεμάρκετιγκ μια συσκευή που καθαρίζει το ρόδι ανακαλύπτω την δημοσίευσή σου Ναυσικά.Μπράβο σου που το μοιράστηκες μαζί μας!!!!Σε χρόνο ρεκόρ καθάρισα πολλά ρόδια... πολύ έξυπνο κολπάκι!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από pinalaki, 10-11-12  
    μόλις διάβασα το άρθρο για το ρόδι σου!! ευχαριστούμε για τις πολύτιμες συμβουλές! μου έχουν φέρει 8 ρόδια. 3 εκ των οποίων τα έστιψα και τα έκανα χυμό.δεν το γνώριζα πως μπαίνουν κατάψηξη. ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, εφόσον καταψύξουμε τους σπόρους τους, μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες και φαντάζομαι πως αν θέλουμε να καταψήξουμε τον χυμό τους μπορούμε(αφού τα στήψουμε βέβαια, έχω μία συνταγή με χυμό ροδιου) και επιπλέον για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούνται κατάψηξη? ευχαριστώ εκ των προτέρων
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 10-11-12  
    Tον χυμό δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κατεψυγμένο για να είμαι ειλικρινής, οπότε δεν έχω ιδέα αν διατηρείται. Φοβάμαι μήπως νερώνει, αλλά και πάλι σου λέω, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.
    Όσο για τα σπόρια, εμένα μου κρατήσαν ένα χρόνο, μέχρι να βγουν τα επόμενα. Εννοείται πως ενδιάμεσα τα χρησιμοποιησα και σε σαλάτες, σε κόλυβα (ναι, εντάξει, δεν είναι ευχάριστο, αλλά χρειάζονται και εκεί!) κλπ κλπ. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι δεν είχαν την διαύγεια του φρέσκου, που βλέπεις δηλαδή μέσα καθαρά το κουκούτσι, αλλά δεν ξέρω μήπως φταίει που τα ξεπάγωνα κάτω από το νερό της βρύσης.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από stratos, 17-11-12  
    υπαρχει ευκολοτερος και γρηγοροτερος τροπος να καθαριζουμε ροδια. κοβουμε το ροδι στη μεση αφου το πατησουμε λιγο οπως το λεμονι.κομενο στη μεση το γυριζουμε με τα σπορια προς τα κατω μεσα σε μια λεκανη και χτυπαμε την ραχη του με τον κοπανο του μαχαιριου.ολα τα σπορια πεφτουν στη λεκανη εν ριπη οφθαλμου.απλα και γρηγορα

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικές οδηγίες

    Πώς ανοίγω και καθαρίζω την καρύδα
    Προστέθηκε από ANGOLINA
    5
           
           
    (2)
    Πως καθαρίζουμε μπάμιες
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (9)
    Πώς  καθαρίζουμε το αβοκάντο
    Προστέθηκε από Phoebe
    5
           
           
    (1)
    Πώς καθαρίζουμε τον ανανά
    Προστέθηκε από christmast
    5
           
           
    (5)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    διαφορα
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της vassiliki Paraskevopoulou
    ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της anthikouki
    ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της NIKI KAROUSOU
    zaxaroplastikh
    Ένα βιβλίο 114 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64