christmast
christmast @christ_mast91

Ποιος είπε ότι πρέπει να έχουμε ειδικά εργαλεία για να καθαρίσουμε τον ανανά; Με ένα απλό κοφτερό μαχαίρι σε λίγα λεπτά τον έχουμε στο πιάτο μας! Στις φωτογραφίες, τα χεράκια της μαμάς μου!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. μαχαίρι
  2. ξύλο κοπής (ή οτιδήποτε άλλο έχετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας. Φροντίζουμε το μαχαίρι μας να είναι αρκετά κοφτερό, γιατί το κοτσάνι και η φλούδα του ανανά είναι σκληρά.

  2. 2

    Ξαπλώνουμε τον ανανά στην επιφάνεια κοπής και κόβουμε λίγο παρακάτω από το κοτσάνι.

  3. 3

    Τον γυρίζουμε από την άλλη μεριά και κόβουμε τον πάτο του.

  4. 4

    Τον επαναφέρουμε σε όρθια στάση και αρχίζουμε να κόβουμε κάθετα γύρω-γύρω τη φλούδα του.

  5. 5

    Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα του ανανά, προσέχουμε να μην αφήσουμε τυχόν κομμάτια ή σποράκια.

  6. 6

    Ξαπλώνουμε πάλι τον ανανά και τον κόβουμε σε μέτριες φέτες.

  7. 7

    Παίρνουμε μια φέτα και την κόβουμε στη μέση.

  8. 8

    Με το μαχαίρι μας κόβουμε και αφαιρούμε το σκληρό κοτσάνι από το κάθε μισό της φέτας. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες.

  9. 9

    Ο ανανάς μας είναι έτοιμος και καθαρισμένος και μπορούμε να τον απολαύσουμε!

  10. 10

    Αν δεν θέλουμε να τον φάμε όλο εκείνη τη στιγμή, μπορούμε να τον αποθηκεύσουμε σε ένα τάπερ και να τον διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Από

christmast
christmast @christ_mast91
στις
Aγαπώ τη μαγειρική και μ'αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και ιδέες. "Παντρεύω" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την ξένη και συχνά αυτοσχεδιάζω. Ένοχη απόλαυση η σοκολάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού.
Δες περισσότερα