Πώς καθαρίζουμε τον ανανά
Ποιος είπε ότι πρέπει να έχουμε ειδικά εργαλεία για να καθαρίσουμε τον ανανά; Με ένα απλό κοφτερό μαχαίρι σε λίγα λεπτά τον έχουμε στο πιάτο μας! Στις φωτογραφίες, τα χεράκια της μαμάς μου!
Υλικά
-
μαχαίρι
-
ξύλο κοπής (ή οτιδήποτε άλλο έχετε)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας. Φροντίζουμε το μαχαίρι μας να είναι αρκετά κοφτερό, γιατί το κοτσάνι και η φλούδα του ανανά είναι σκληρά.
-
2
Ξαπλώνουμε τον ανανά στην επιφάνεια κοπής και κόβουμε λίγο παρακάτω από το κοτσάνι.
-
3
Τον γυρίζουμε από την άλλη μεριά και κόβουμε τον πάτο του.
-
4
Τον επαναφέρουμε σε όρθια στάση και αρχίζουμε να κόβουμε κάθετα γύρω-γύρω τη φλούδα του.
-
5
Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα του ανανά, προσέχουμε να μην αφήσουμε τυχόν κομμάτια ή σποράκια.
-
6
Ξαπλώνουμε πάλι τον ανανά και τον κόβουμε σε μέτριες φέτες.
-
7
Παίρνουμε μια φέτα και την κόβουμε στη μέση.
-
8
Με το μαχαίρι μας κόβουμε και αφαιρούμε το σκληρό κοτσάνι από το κάθε μισό της φέτας. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες.
-
9
Ο ανανάς μας είναι έτοιμος και καθαρισμένος και μπορούμε να τον απολαύσουμε!
-
10
Αν δεν θέλουμε να τον φάμε όλο εκείνη τη στιγμή, μπορούμε να τον αποθηκεύσουμε σε ένα τάπερ και να τον διατηρήσουμε στο ψυγείο.
Σχόλια (13)