Πώς κόβουμε μια ψημένη γαλοπούλα
Έχετε ετοιμάσει τη γαλοπούλα σας για το γιορτινό τραπέζι και τώρα στέκεται καλοψημένη και ζουμερή, έτοιμη να φαγωθεί. Πρέπει όμως να την κόψετε για να μπορέσετε να την σερβίρετε. Με αυτές τις οδηγίες, η γαλοπούλα σας θα είναι εμφανίσιμη και ολόκληρη αλλά και κομμένη. Γενικά θα είναι πιο εύκολο για εσάς να κόψετε τη γαλοπούλα, αν την αφήσετε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 15' πριν την κόψετε. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε μια μέρα να κάνετε κοτόπουλο στο φούρνο και να εξασκηθείτε κόβοντας αυτό πρώτα. Δεν υπάρχει διαφορά.
Υλικά
-
την ψημένη γαλοπούλα σας
-
κοφτερό μαχαίρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετήστε τη γαλοπούλα σε μια πιατέλα, με το στήθος προς τα επάνω και τα μπούτια της στα δεξιά σας (εφόσον είστε δεξιόχειρας φυσικά). Κρατήστε με το χέρι σας την άκρη του μπουτιού και τραβήξτε το προς το μέρος σας για να τεντωθεί το δέρμα. Με το κοφτερό μαχαίρι κόψτε το δέρμα που ενώνει το μπούτι με τον κορμό της γαλοπούλας.
-
2
Στη συνέχεια κόψτε και το κρέας ακριβώς στην ένωση, ώστε να χωριστεί τελείως το μπούτι. Προσοχήδεν κόβουμε το κόκαλο. Απλώς με τη βοήθεια του μαχαιριού, χωρίζουμε το μπούτι από τον κορμό.
-
3
Βάλτε ένα μεγάλο πιρούνι στη φτερούγα της γαλοπούλας ώστε να την ακινητοποιήσετε. Κάντε μια μεγάλη οριζόντια τομή, ξεκινώντας πάνω από τη φτερούγα και πηγαίνοντας προς το κέντρο, μέχρι να βρείτε κόκκαλο. Αν θέλετε μπορείτε μετά να κόψετε τη φτερούγα με τον ίδιο τρόπο που κόψατε και το μπούτι..
-
4
Αρχίστε να κόβετε φέτες το στήθος της γαλοπούλας. Ξεκινήστε από πάνω και με μια ίσια κοψιά, φτάστε μέχρι την οριζόντια τομή που κάνατε πριν. Η φέτα θα πέσει όμορφη και λιγουρευτή.
-
5
Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστε να κόβετε φέτες όλο το στήθος της γαλοπούλας. Μετά γυρίστε τη γαλοπούλα και επαναλάβετε όλα τα βήματα από την άλλη πλευρά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)