Πώς μπορούμε να φτιάξουμε αμυγδαλόσκονη

,

Περιγραφή

Συνήθως μπορούμε να βρούμε αμυγδαλόσκονη σε καταστήματα που πουλάνε ξηρούς καρπούς. Μπορούμε όμως πολύ εύκολα, όπως θα δείτε πιο κάτω, να φτιάξουμε και εμείς στο σπίτι.  Αν τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσετε είναι ήδη ασπρισμένα τότε η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο εύκολη!

Πώς μπορούμε να φτιάξουμε αμυγδαλόσκονη

Τι χρειαζόμαστε:

  • ωμά αμύγδαλα με τη φλούδα
  • λίγο corn flour
Στα γρήγορα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Βάζουμε τα αμύγδαλα σε μικρή κατσαρόλα μαζί με νερό σε μέτρια φωτιά. Μόλις κοχλάσει το νερό κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας.
Βήμα 2
2) Τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι και αφαιρούμε τις φλούδες πιέζοντας κάθε αμύγδαλο ελαφρά.
Βήμα 3
3) Απλώνουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα σε ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στο πιο ψηλό ράφι για 1-2 λεπτά ώστε να στεγνώσουν.
Βήμα 4
4) Αφού κρυώσουν, τα ρίχνουμε στο μούλτι και προσθέτουμε λίγο corn flour. Το corn flour θα απορροφήσει την επιπλέον υγρασία που ίσως έχουν τα αμύγδαλα.
Βήμα 5
5) Αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από evisam, 28-5-17  
    Μπορεί η σκόνη να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές που ζητούν αλεύρι αμυγδάλου π.χ. για macaron;
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 28-5-17  
    Αλεύρι αμυγδάλου, αμυγδαλόσκονη και πούδρα αμυγδάλου είναι όλα το ίδιο πράγμα :)
    #
    Σχόλιο από evisam, 28-5-17  
    Ευχαριστώ, Φοίβη, για την απάντηση. Αναρωτήθηκα περισσότερο για τα macaron που είναι ντελικάτη παρασκευή, λόγω του corn flower που περιέχεται στην σκόνη που προτείνεις.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 28-5-17  
    Ούτως ή άλλως το corn flour που προσθέτουμε είναι πολύ λίγο. Ίσα ίσα για να απορροφήσει την οποιαδήποτε υγρασία. Επίσης μπορούμε αντί corn flour να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη άχνη.

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Phoebe, 28-5-17  
    Αλεύρι αμυγδάλου, αμυγδαλόσκονη και πούδρα αμυγδάλου είναι όλα το ίδιο πράγμα :)
    #
    Σχόλιο από evisam, 28-5-17  
    Ευχαριστώ, Φοίβη, για την απάντηση. Αναρωτήθηκα περισσότερο για τα macaron που είναι ντελικάτη παρασκευή, λόγω του corn flower που περιέχεται στην σκόνη που προτείνεις.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 28-5-17  
    Ούτως ή άλλως το corn flour που προσθέτουμε είναι πολύ λίγο. Ίσα ίσα για να απορροφήσει την οποιαδήποτε υγρασία. Επίσης μπορούμε αντί corn flour να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη άχνη.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από evisam, 28-5-17  
    Μπορεί η σκόνη να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές που ζητούν αλεύρι αμυγδάλου π.χ. για macaron;

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Τα βασικά της ζαχαροπλαστικής
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της nikouli
    κετονική δίαιτα
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της Sitronella