Πώς να ξεφλουδίσετε εύκολα ένα ακτινίδιο

,

Περιγραφή

Ακτινίδιο. Ένα υπέροχο φρούτο που, όμως, έχει μία φλούδα που θυμίζει …προβιά, και συχνά αποδεικνύεται δύσκολο, μπελαλίδικο, στο καθάρισμά του. Απλά και μόνο, όμως, επειδή δεν χρησιμοποιείται η σωστή τεχνική!

Να λοιπόν, ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος, με οδηγίες βήμα-βήμα, για να το …γδύσετε από την προβ… ε, την φλούδα του.

Πώς να ξεφλουδίσετε εύκολα ένα ακτινίδιο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μαχαιράκι
  • 1 κουτάλι σούπας
Στα γρήγορα
Φτιάχνει: Καθαρίζει 1 kiwi σε 30 δευτερόλεπτα!!!
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Η μέθοδος είναι απλούστατη και δεν κρατά περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα. Όλο κι’ όλο που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ένα μαχαίρι και ένα κουτάλι.
Βήμα 2
2) Πρώτ’ απ’ όλα κόβουμε με το μαχαιράκι και τις δύο άκρες του φρούτου. Οι τομές γίνονται σε απόσταση περίπου μισού εκατοστού και αφήνουν δύο επίπεδες επιφάνειες από τις οποίες θα δουλέψουμε.
Βήμα 3
3) Αφήνουμε στην άκρη το μαχαιράκι και πιάνουμε το κουτάλι σούπας. Τοποθετούμε το μπροστινό μέρος του κουταλιού σε μία από αυτές τις δύο επίπεδες επιφάνειες που δημιουργήσαμε, στο σημείο ακριβώς που ενώνεται η φλούδα του φρούτου με τη σάρκα του. Το κοίλο μέρος του κουταλιού είναι στραμμένο προς το μέρος της σάρκας.
Βήμα 4
4) Με μία ελαφριά πίεση σπρώχνουμε το κουτάλι να χωθεί ανάμεσα σε φλούδα και σάρκα. Συνεχίζοντας την πίεση, χώνουμε ολόκληρο το κουτάλι ανάμεσά τους.
Βήμα 5
5) Σε αυτό το σημείο αρχίζουμε να περιστρέφουμε το κουτάλι, το οποίο κινούμενο πάντα ανάμεσα στη φλούδα και τη σάρκα του φρούτου, ξεχωρίζει αυτά τα δύο μεταξύ τους. Με τον αντίχειρα του χεριού που κρατούμε το φρούτο, το πιέζουμε ελαφριά, “οδηγώντας” με αυτόν τον τρόπο το κουτάλι και “κρατώντας το στις ράγες”. Η κίνηση ολοκληρώνεται έχοντας κάνει μία πλήρη περιστροφή του κουταλιού γύρω από το φρούτο.
Βήμα 6
6) Εάν το μέγεθος του ακτινίδιου είναι κανονικό, εάν δεν πρόκειται για κανένα “τεράστιο” φρούτο, πιθανότατα τίγκα στις ορμόνες, μετά την πλήρη περιστροφή του κουταλιού, έχουμε τελειώσει. Και μόνο εάν είναι πολύ μεγάλο το φρούτο, ίσως χρειασθεί να επαναλάβουμε την ίδια κίνηση βυθίζοντας το κουτάλι και από την άλλη πλευρά.
Βήμα 7
7) Τώρα πια αρκεί να σπρώξουμε με τα δάκτυλα, ελαφρά, τη σάρκα του φρούτου
Βήμα 8
8) και αυτή θα βγεί, θα …“πεταχθεί” έξω από την φλούδα του.
Βήμα 9
9) Έτοιμο, καθαρισμένο το ακτινίδιό μας, σε ένα χρόνο που δεν ξεπέρασε τα 25-30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 10
10) Έτσι ζουμερό ζουμερό όπως το βλέπω και γνωρίζοντας και τόσες ευεργετικές ιδιότητες που έχει, σας διαβεβαιώ ότι δεν θα πάρει περισσότερο χρόνο να φαγωθεί!!!
Βήμα 11
11) Όσο για τη φλούδα που αφαιρούμε, προσέξτε πόσο λεπτή είναι. Όσο περισσότερο, δε, εξασκείται κανείς και αποκτά εμπειρία, τόσο λεπτότερη θα πετυχαίνει να είναι…

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ακτινίδιο (kiwi) είναι ένα από τα πιο ευεργετικά φρούτα που έχουμε στη διάθεσή μας. Ένας πραγματικός “θησαυρός”, ένα πλήρες “οπλοστάσιο” του οργανισμού απέναντι σε πάρα πολλές ασθένειες.

Για να μην επιβαρύνω αυτήν εδώ την ανάρτηση, απλά παραθέτω κάποιες αναφορές που μπορείτε να βρείτε (μεταξύ πολλών πολλών άλλων) στο διαδίκτυο, απ’ όπου θα πάρετε μία εικόνα του πόσο σπουδαίος “σύμμαχος” είναι αυτό το καταπράσινο φρουτάκι με την χνουδωτή φλούδα και την υπόξινη γεύση.

Clickatlife.gr: Ακτινίδιο το «θαυματουργό»

ιατροnet: Ακτινίδιο: Ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία

Βικιπαίδεια: Ακτινίδιο

0 Όλα

0 Σχόλια

0 Ερωτήσεις

0 Παραλλαγές

Σχετικές οδηγίες

Πώς καθαρίζεται και συντηρείται η κολοκύθα;
Προστέθηκε από bvick
4.8696
       
       
(23)
Πώς ανοίγω και καθαρίζω την καρύδα
Προστέθηκε από ANGOLINA
5
       
       
(2)
Πώς καθαρίζουμε φραγκόσυκα
Προστέθηκε από ggr
5
       
       
(4)
Πώς καθαρίζουμε τα ρόδια
Προστέθηκε από Ναυσικά
5
       
       
(14)
Πώς καθαρίζουμε τον ανανά
Προστέθηκε από christmast
5
       
       
(5)