Πώς χρησιμοποιούμε σωστά τη ζελατίνη

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
,

Περιγραφή

Σε κάποια γλυκά χρειάζεται να προσθέσουμε ζελατίνη. Πιο κάτω δείχνουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε ζελατίνη σε σκόνη και τι όταν χρησιμοποιούμε φύλλα.

Πώς χρησιμοποιούμε σωστά τη ζελατίνη

Τι χρειαζόμαστε:

  • ζελατίνη σε σκόνη ή φύλλα ζελατίνης
  • νερό
Στα γρήγορα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Να πούμε καταρχήν ότι ένα φακελάκι σκόνη ζελατίνης αντιστοιχεί με 6 φύλλα ζελατίνης.
Βήμα 2
2) Ζελατίνη σε σκόνη:

Βάζουμε 3-4 κουταλιές κρύο νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη.

Βήμα 3
3) Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε για 5 λεπτά. Θα δούμε ότι η ζελατίνη θα φουσκώσει και θα απορροφήσει όλο το νερό. Στη συνέχεια την προσθέτουμε σε ζεστό μείγμα αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά (μπορεί να είναι μείγμα για κρέμα ή για ζελέ) και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Μετά συνεχίζουμε κανονικά με τη συνταγή μας. Αν πρόκειται να την προσθέσουμε σε κρύο μείγμα τότε αφού περάσουν τα 5 λεπτά θα βάλουμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμμάτων για λίγο να υγροποιηθεί και μετά θα την προσθέσουμε στο μείγμα μας.
Βήμα 4
4) Ζελατίνη σε φύλλα:

Πριν χρησιμοποιήσουμε τα φύλλα θα πρέπει να τα μαλακώσουμε. Παίρνουμε ένα μπολ με κρύο νερό (όσο πιο κρύο τόσο το καλύτερο) και ρίχνουμε τα φύλλα μέσα. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για μερικά λεπτά.

Βήμα 5
5) Θα δούμε ότι θα γίνουν σαν διάφανη μεμβράνη. Τα βγάζουμε από το νερό, τα στύβουμε και τα ρίχνουμε στο μείγμα που θέλουμε να πήξει. Πρέπει να είναι αρκετά ζεστό για να διαλυθεί η ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Αν δεν πρόκειται να την προσθέσουμε σε ζεστό μείγμα τότε αφού την στραγγίξουμε θα την βάλουμε σε λίγο ζεστό νερό (1 φλιτζανάκι του καφέ) να λιώσει και μετά να συνεχίσουμε.

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από Harley, 30-4-17  
    Φοίβη μπράβο , πολύ χρήσιμο Ευχαριστούμε πολύ !!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 30-4-17  
    Και εγώ ευχαριστώ! ♥
    #
    Σχόλιο από Evgenia Kalamatiani, 1-5-17  
    ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από ath46, 9-5-17  

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Harley, 30-4-17  
    Φοίβη μπράβο , πολύ χρήσιμο Ευχαριστούμε πολύ !!!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 30-4-17  
    Και εγώ ευχαριστώ! ♥
    #
    Σχόλιο από Evgenia Kalamatiani, 1-5-17  
    ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από ath46, 9-5-17  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ζελατίνη
    Εν αρχή ήταν ο ζωμός από κρέας... Αλλά ο ζω...