Πώς χρησιμοποιούμε τον κρόκο Κοζάνης

,

Περιγραφή

Ο κρόκος χαρίζει υπέροχο άρωμα και νοστιμιά στα φαγητά. Ταιριάζει σε ζυμαρικά, ρύζι, κρέας, σάλτσες, σαλάτες αλλά και γλυκά. Επίσης μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε ροφήματα και ποτά. Θα πρέπει μόνο να ακολουθούμε πιστά τις δοσολογίες κάθε συνταγής γιατί η προσθήκη μεγαλύτερης ποσότητας κρόκου απ΄ ότι χρειάζεται, θα αλλιώσει τη γεύση του πιάτου μας.

Πώς χρησιμοποιούμε τον κρόκο Κοζάνης

Τι χρειαζόμαστε:

  • κρόκος σε σκόνη ή νηματίδια
Στα γρήγορα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε νηματίδια, βάζουμε 10-12 στίγματα να μουλιάσουν σε ένα ποτήρι νερό μία ώρα πριν το μαγείρεμα. Τα προσθέτουμε μετά στο φαγητό μαζί με το νερό ή προσθέτουμε μόνο το νερό αφού σουρωθεί.
Βήμα 2
2) Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε κρόκο σε σκόνη, τότε τον προσθέτουμε στο φαγητό αφού τον διαλύσουμε σε νερό. Δεν χρειάζεται να τον μουλιάσουμε πρώτα όπως γίνεται με τα νηματίδια. Αν θέλουμε να τον προσθέσουμε σε ρόφημα, ρίχνουμε τη σκόνη κατευθείαν στο ρόφημα και ανακατεύουμε.

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Κρόκος Κοζάνης – οι ιδιότητες
    ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Ο κρόκος  αποτελεί ένα ισ...