κύρια φωτογραφία συνταγής Πούρα

Πούρα

14 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ξωτικουλι
ξωτικουλι @cook_8459071
Λιβαδεια,Ελλαδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Να έχουν κρυώσει καλά πριν τα σιροπιάσετε, γιατί αν είναι έστω και λίγο ζεστά θα λασπώσουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 κομμάτια
  1. 300 γραμμάρια καρύδι τριμμένο
  2. 3-4 αυγά
  3. 5 κουταλιές ζάχαρη
  4. 2-3 βανίλες (μπαινούν κ παραπάνω ανάλογα το πόσο έντονη θέλετε να είναι η μυρωδιά)
  5. γαρύφαλλο
  6. 300 γραμμάρια βούτυρο
  7. 1 φλιτζάνι φρυγανιά
  8. σιρόπι
  9. 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  10. 4 ποτήρια νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη.

  2. 2

    Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε τους κρόκους με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη φρυγανιά, τα καρύδια, τις βανίλιες.

  4. 4

    Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτετε σιγά σιγά την μαρέγκα.

  5. 5

    Αλείφετε τα φύλλα με το βούτυρο

  6. 6

    Πάρτε 3 φύλλα και βάλτε το ένα πάνω στο άλλο, ενώ τα έχετε βουτυρώσει. Κόψτε τα σε λωρίδες και την κάθε λωρίδα στη μέση.

  7. 7

    Αφού βάλετε τη γέμιση τα τυλίγετε. Μη βάλετε πολύ γέμιση.

  8. 8

    Βάλτε τα σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.

  9. 9

    Αφού κρυώσουν καλά τα σιροπιάζετε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ξωτικουλι
ξωτικουλι @cook_8459071
στις
Λιβαδεια,Ελλαδα