Πούρα
Λίγα μυστικά ακόμα
Να έχουν κρυώσει καλά πριν τα σιροπιάσετε, γιατί αν είναι έστω και λίγο ζεστά θα λασπώσουν.
Υλικά
-
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
-
300 γραμμάρια καρύδι τριμμένο
-
3-4 αυγά
-
5 κουταλιές ζάχαρη
-
2-3 βανίλες (μπαινούν κ παραπάνω ανάλογα το πόσο έντονη θέλετε να είναι η μυρωδιά)
-
γαρύφαλλο
-
300 γραμμάρια βούτυρο
-
1 φλιτζάνι φρυγανιά
-
σιρόπι
-
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
-
4 ποτήρια νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
-
2
Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα.
-
3
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε τους κρόκους με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη φρυγανιά, τα καρύδια, τις βανίλιες.
-
4
Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτετε σιγά σιγά την μαρέγκα.
-
5
Αλείφετε τα φύλλα με το βούτυρο
-
6
Πάρτε 3 φύλλα και βάλτε το ένα πάνω στο άλλο, ενώ τα έχετε βουτυρώσει. Κόψτε τα σε λωρίδες και την κάθε λωρίδα στη μέση.
-
7
Αφού βάλετε τη γέμιση τα τυλίγετε. Μη βάλετε πολύ γέμιση.
-
8
Βάλτε τα σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
-
9
Αφού κρυώσουν καλά τα σιροπιάζετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια