κύρια φωτογραφία συνταγής Πουρέκια με χαλλούμι
foodlover
foodlover @cook_8456240
,Cyprus

Πολύ νόστιμα Κυπριακά μπουρεκάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα πουρέκια αυτά τα έφτιαχναν κυρίως στην περιοχή της Μεσσαορίας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. 4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
  3. 1/2 φλιτζάνι λάδι
  4. 1 φλιτζάνι παρά 1 εκατοστό νερό
  5. 1 πρέζα αλάτι
  6. Για τη γέμιση
  7. 1 χαλλούμι τριμμένο (240 γρ. περίπου)
  8. 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  9. 1 κρεμμυδάκι μέτριο ψιλοκομμένο
  10. δυόσμο ξηρό (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνετε στο αλεύρι το αλάτι και το λάδι και τρίβετε με τα δάκτυλα να γίνει σαν ψίχουλα.

  2. 2

    Ρίχνετε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνετε. Αφήνετε τη ζύμη για 30 λεπτά, σκεπάσμένη με πετσέτα.

  3. 3

    Σωτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι να μαραθεί. Το ρίχνετε (μαζί με το λάδι) στο τριμμένο χαλλούμι, καθώς και λίγο δυόσμο. Το μίγμα να είναι σφικτό.

  4. 4

    Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια.

  5. 5

    Ανοίγετε με τον πλάστη φύλλο λεπτό στρογγυλό μεγάλο. Βάζετε 1 κουταλιά γέμιση στο μισό φύλλο σε κανονικές αποστάσεις και την πιέζετε να γίνει επίπεδη.

  6. 6

    Διπλώνετε το άλλο μισό φύλλο πάνω από τη γέμιση και κόβετε τα πουρέκια τετράγωνα περίπου 7x7 εκ.

  7. 7

    Τα ψήνετε στο 'σάτζιν' ή σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, το οποίο να είναι ήδη ζεσταμένο. Γυρίζετε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

ypomoni
ypomoni @cook_8457302
Αγαπητή foodlover, \r\n\r\nωραία ιδέα το κρεμμυδάκι, θα το δοκιμάσω. \r\nΕγώ στη γέμιση δε βάζω ούτε λάδι, ούτε κρεμμυδάκι. Ανακατεύω το χαλλούμι και το δυόσμο με αυγά (όσα χρειαστεί για να δέσει η γέμιση).

Από

foodlover
foodlover @cook_8456240
στις
,Cyprus