Πουρές αγκινάρας

13 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
,Ελλάς

Θρεπτικό και χορταστικό συνοδευτικό για κυνήγι και ψάρι αλλά και γευστικότατη βάση για κις και σουφλεδάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρούμε στο ψυγείο για 3 ημέρες και σε βαζάκι στην καταψυξη 3 μήνες.Αν συνοδεύσετε κρέας μαγειρεμένο με βαριά σάλτσα, προτείνω αντί μουστάρδας να προσθέσετε μέλι κατά το δοκούν.Όσο περισσότερη πατάτα βάλετε τόσο πιο λεία υφή θα έχει το αποτέλεσμα, με την αντίστοιχη έκπτωση γεύσης (που σε κάποιες περιπτώσεις είναι το ζητούμενο). Όσο αφορά στο χρώμα, θα εξαρτηθεί από το πόσα καρότα, πόση μουστάρδα ή πόσο μέλι βάλαμε.Οι λάτρεις του λεμονιού ας μη διστάσουν να προσθέσουν ξύσμα λεμονιού κατά το βρασμό, ταιριάζει απόλυτα (τί λέω Θέε, η λεμονομάχος!)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 1/2 kg αγκινάρες καλά καθαρισμένες
  2. 2 μέτριες πατάτες
  3. 1 μεγάλο καρότο
  4. 1/2 ματσάκι άνηθο
  5. φρέσκα κρεμμυδάκια κατά το δοκούν (και το πράσινο μέρος τους)
  6. 2 σκελίδες σκόρδο ή 2 κ.σ. μουστάρδα
  7. 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  8. χυμός από ένα λεμόνι
  9. 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  10. 2 κ.σ. μηλόξυδο (αν δεν βάλουμε μουστάρδα)
  11. αλάτι
  12. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Θα κόψουμε τα λαχανικά και θα τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Μεγάλη προσοχή στο καθάρισμα της αγκινάρας. Ειδικά με τις κατεψυγμένες, τσεκάρετε το κοτσανάκι και τις ρίζες των φύλλων. Βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρισμένες πολύ καλά.

  2. 2

    Βράζουμε σε μέτρια φωτιά με αλατισμένο νεράκι (ούτε καν να τα σκεπάζει) έως τα λαχανικά να το πιούν. Εναλλακτικά (και πιο βαριά) θα τσιγαρίσουμε καλά, προσθέτοντας σε αυτό το βήμα το ελαιόλαδο. Μόλις πιούν το νεράκι τους (ή τσιγαριστούν),θα χαμηλώσουμε τη φωτιά,θα προσθέσουμε το λεμονοχυμό, το λάδι (αν δεν τσιγαρίσαμε) και το ξύδι (αν δεν σκοπεύουμε να βάλουμε μουστάρδα).Καρικεύουμε και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι.

  3. 3

    Μόλις βράσουν καλά,θα σουρώσουμε κρατώντας το ζουμάκι τους.

  4. 4

    Πολτοποιούμε καλά τα λαχανικά. Προτείνω να μη χρησιμοποιηθεί μηχάνημα χειρός,αλλά δυνατότερο μηχάνημα. Σε περίπτωση που σας ξέφυγε κάτι στο καθάρισμα της αγκινάρας, τώρα είναι η τελευταία σας ευκαιρία να το αφαιρέσετε. Σε τούτο το βήμα θα βάλετε και τη μουστάρδα,αν αποφασίσετε να τη χρησιμοποιήσετε.

  5. 5

    Σε αυτό το βήμα ο πουρές έχει την υφή που φαίνεται στη φωτο δίπλα. Τώρα θα πάρουμε το μηχανάκι χειρός και προσθέτωντας λίγο-λίγο απ'το ζουμάκι που κρατήσαμε θα το λειάνουμε όσο θέλουμε. Αν το θέλετε ως συνοδευτικό, θα το δουλέψετε περισσότερο απ'όσο εγώ (αρχική φωτο). Αν θα το βάλετε στο φούρνο ως υλικό σε κις, σουφλέ κλπ δεν υπάρχει λόγος να το κουράσετε. Εδώ θα τσεκάρετε το αλατοπίπερό σας και (οι λάτρεις του λεμονιού) το λεμόνι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
στις
,Ελλάς
Είμαι η Εύα και είμαι καλά) Επαγγελματικά ασχολούμαι με εμπορεύματα και με παιδιά ... Καμμία σχέση μεταξύ τους, αλλά τα δυο μαζί με καλύπτουν πλήρως. Το χόμπυ μου είναι να βρίσκω τρόπους να περνούν καλά οι γύρω μου και εγώ φυσικά. Βρίσκομαι στο χάραμα της 4ης δεκαετίας της ζωής μου και περίφανα κρατώ ακόμη ζωντανό το παιδί μέσα μου. Το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή μου είναι οι φίλοι μου και το αγαπημένο μου παιχνίδι η κατσαρόλα ΜΟΥ) Για μένα το να ταΐσεις κάποιον είναι δείγμα αγάπης. Να θυμάσαι τί του αρέσει, πώς του αρέσει, να προσπαθείς να αυξήσεις το διατροφικό του ρεπερτόριο εύγευστα, να συνδέεις αρώματα με όμορφες αναμνήσεις! Τούτο το σάιτ το νοιώθω σπίτι μου και του φέρομαι ανάλογα. Πότε το φροντίζω, πότε το αμελώ μα αυτό είναι πάντα εδώ για μένα. Κάτι σαν μαμά)
Δες περισσότερα