Πουρές από φακές
Ο πουρές αυτός είναι συμπλήρωμα για κρέας, λουκάνικα ή τον χρησιμοποιούμε για σούπα προσθέτοντας ζωμό κρέατος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε επίσης να τον σερβίρουμε σαν αλειφή σε μπρουσκέτες συνοδευόμενο με λιαστή ντομάτα ή καππαρη!
Υλικά
-
1/2 κιλό μικρές κόκκινες φακές
-
2 κουταλιές λάδι
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
4 σκελίδες σκόρδου (χτυπημένες)
-
1 1/2 κουταλάκι κύμινο σκόνη
-
1 1/2 κουταλάκι κόλιαντρο σκόνη
-
λίγο πιπέρι και αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο λάδι.
-
2
Όταν ροδίσει, βάζετε και το σκόρδο κι ανακατεύετε ώσπου ν’ αρχίσει να ροδίζει και αυτό.
-
3
Μόλις πάρει λίγο χρώμα το σκόρδο, ρίχνετε τις φακές και σκεπάζετε με νερό.
-
4
Προσθέστε τώρα το κύμινο και το κόλιαντρο, ανακατέψτε καλά και σκεπάστε.
-
5
Χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοψηθεί το φαγητό, προσέχοντας να μην «πιάσουν» οι φάκες. Πρέπει να προσθέσετε νερό και να περιμένετε να γίνουν οι φακές πουρές, μόνες τους, χωρίς να τις λιώσετε εσείς.
-
6
Μόλις αρχίζουν να λιώνουν, βάλτε αλάτι και πιπέρι.
Σχόλια (6)