Πουρές με μέλι και μουστάρδα
Ένα ωραίο συνοδευτικό πιάτο με χρώμα και γεύση. Ακόμα και τα μικρά παιδιά που συχνά αποφευγουν τα λαχανικά θα μπορούσαν να ξετρελλάθουν με αυτόν το πουρέ λαχανικών.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν ο πουρές σας είναι για κάποιο ιδιαίτερο τραπέζι τότε μπορείτε να το σερβίρετε με πρωτότυπους τρόπους οπως σε βαρκούλες μελιτζάνας, φλούδες πατάτας, κολοκύθια ή ακομα και ντομάτες. Όλα αυτά θα πρέπει να τα αδειάσετε και να τα τσιγαρίσετε στο τηγάνι με λιγο ελαιόλαδο ή στο φούρνο για να μαλακώσουν και να πάρουν ωράια γεύση.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
-
2
Τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 30 λεπτά.
-
3
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
-
4
Αν με ένα πιρούνι δοκιμάσουμε να πιάσουμε την πατάτα και η πατάτα πέφτει τότε και τα υπόλοιπα λαχανικά είναι έτοιμα.
-
5
Βάζουμε όλα τα λαχανικά μας στο μπλέντερ και τα λίωνουμε μέχρι να έχουμε ενα λείο πουρέ.
-
6
Σε μια κούπα καθώς ο πουρές μας αχνίζει προσθέτουμε το βούτηρο, τη φρέσκια κρέμα, το τυρί, το μέλι, τη μουστάρδα και λιγο ακόμα αλάτι και πιπέρι αφού πρώτα δικιμάσουμε.
-
7
Ο πουρές μας είναι έτοιμος.
-
8
Για γαρνίρισμα χρησιμοποιήστε λίγο πιπέρι πάπρικα.
Σχόλια (5)