Πουρές ρεβυθιών
Απίστευτα χορταστικός και χρηστικός. Φαντασία να υπάρχει και μπορεί να σας φτιάξει από μία εντυπωσιακότατη αλοιφή για γιορτινό τραπέζι, έως ψωμάκια! Μία λύση που μπορεί να σας καλύψει χορταστικότατα στις περιόδους νηστείας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα αρώματα που ταιριάζουν είναιΠράσινη πιπεριά, καυτερές πιπεριές, σουσάμι (λευκό καβουρντισμένο ή μαύρο), μαϊντανός, άνηθος, κρεμμύδι, σκόρδο, δενδρολίβανο, κύμινο, ξύσμα λεμόνι, μπούκοβο.Αντικαταστήστε άφοβα το λεμόνι με πορτοκάλι ή κουμ κουάτ. Απογειώνεται σε βαθμό κακουργήματος! Αν το θέλετε για αλοιφή, χρησιμοποιήστε αρωματισμένο λαδάκι.Αν θέλετε να κάνετε μια γυμνή πιτούλα με πιπεριές ή ψωμάκι, προσθέσθε 1 cup αλεύρι, 1 κ.γ. μπέικιν και διαλύστε με μπύρα, ως να πάρετε ένα παχύ χυλό.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από βραδύς.
-
2
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νεράκι έως να μαλακώσουν εντελώς. Χρησιμοποιούμε και το νεράκι στο οποίο μουλιάσαν. Αναλόγως της ποιότητας των ρεβυθιών, θα σας πάρει περίπου μιάμιση ώρα.
-
3
Σταδιακά τα ξαφρίζουμε.
-
4
Όταν γίνουν θα τα σουρώσουμε, θα κρατήσουμε το ζουμάκι τους και θα το περάσουμε από λεπτή σίτα.
-
5
Πολτοποιούμε λίγα-λίγα, προσθέτοντας από το ζουμάκι τους όσο πάρει και το λεμονοχυμό. Οι λάτρεις του λεμονιού θα βάλουν αρκετά παραπάνω.Τσεκάρετε το αλάτι και βάζετε πιπέρι. Σε αυτό το στάδιο,αν δε νηστεύετε,θα προσθέσετε και ελαιόλαδο (περίπου 5 κ.σ.). Τώρα θα προσθέσετε και το ταχίνι, αν σας αρέσει, χωρίς όμως να βάλετε καθόλου λαδάκι.
Σχόλια