Πουρές σελινόριζας με μπεσαμέλ
Μεστό και χορταστικό συνοδευτικό για κρέας (ψητό ή μαγειρευτό), ψητά λαχανικά και κυρίως το "σκέπασμα" ενός σουφλέ ή παστίτσιου λαχανικών.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για κάθε 500 γρ. σελινόριζας θα βάλουμε 1 δόση μπεσαμέλ αν το χρησιμοποιήσουμε ως συνοδευτικό. Αν θα ψήσουμε στο φούρνο θα βάλουμε 1/2 cup επί πλέον γάλα.Αν θέλουμε ο πουρές να έχει πράσινο χρώμα θα βράσουμε και τα ανάλογα σελινόφυλλα και θα τα περάσουμε από σίτα μετά την πολτοποίηση.Μπορούμε να ετοιμάσουμε 3 ημέρες νωρίτερα (χωρίς το τυράκι) και να διατηρήσουμε στο ψυγείο σε σκεπασμένο δοχείο, αφού πρώτα κρυώσει καλά.
Υλικά
-
σελινόριζα (καθαρισμένη, σε κομμάτια)
-
σκληρό τριμμένο τυρί
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
φρέσκο γάλα
-
αλεύρι ΓΟΧ
-
φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τη σελινόριζα να βράσει σε κρύο ανάλατο νερό.
-
2
Σουρώνουμε και πολτοποιούμε τη σελινόριζα,πριν κρυώσει.
-
3
Καίμε το βούτυρο,προσθέτουμε το αλεύρι, διαλύουμε (όχι και πολύ καλά), ρίχουμε σιγά-σιγά το γάλα και πριν δέσει καλά σαν μπεσαμέλ, προσθέτουμε τον πολτό σελινόριζας και το τυράκι. Καρικεύουμε και τσεκάρουμε το αλάτι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια