Πουρές σελινόριζας με μπεσαμέλ

6 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
,Ελλάς

Μεστό και χορταστικό συνοδευτικό για κρέας (ψητό ή μαγειρευτό), ψητά λαχανικά και κυρίως το "σκέπασμα" ενός σουφλέ ή παστίτσιου λαχανικών.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για κάθε 500 γρ. σελινόριζας θα βάλουμε 1 δόση μπεσαμέλ αν το χρησιμοποιήσουμε ως συνοδευτικό. Αν θα ψήσουμε στο φούρνο θα βάλουμε 1/2 cup επί πλέον γάλα.Αν θέλουμε ο πουρές να έχει πράσινο χρώμα θα βράσουμε και τα ανάλογα σελινόφυλλα και θα τα περάσουμε από σίτα μετά την πολτοποίηση.Μπορούμε να ετοιμάσουμε 3 ημέρες νωρίτερα (χωρίς το τυράκι) και να διατηρήσουμε στο ψυγείο σε σκεπασμένο δοχείο, αφού πρώτα κρυώσει καλά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. σελινόριζα (καθαρισμένη, σε κομμάτια)
  2. σκληρό τριμμένο τυρί
  3. αλάτι
  4. πιπέρι
  5. φρέσκο γάλα
  6. αλεύρι ΓΟΧ
  7. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τη σελινόριζα να βράσει σε κρύο ανάλατο νερό.

  2. 2

    Σουρώνουμε και πολτοποιούμε τη σελινόριζα,πριν κρυώσει.

  3. 3

    Καίμε το βούτυρο,προσθέτουμε το αλεύρι, διαλύουμε (όχι και πολύ καλά), ρίχουμε σιγά-σιγά το γάλα και πριν δέσει καλά σαν μπεσαμέλ, προσθέτουμε τον πολτό σελινόριζας και το τυράκι. Καρικεύουμε και τσεκάρουμε το αλάτι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
στις
,Ελλάς
Είμαι η Εύα και είμαι καλά) Επαγγελματικά ασχολούμαι με εμπορεύματα και με παιδιά ... Καμμία σχέση μεταξύ τους, αλλά τα δυο μαζί με καλύπτουν πλήρως. Το χόμπυ μου είναι να βρίσκω τρόπους να περνούν καλά οι γύρω μου και εγώ φυσικά. Βρίσκομαι στο χάραμα της 4ης δεκαετίας της ζωής μου και περίφανα κρατώ ακόμη ζωντανό το παιδί μέσα μου. Το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή μου είναι οι φίλοι μου και το αγαπημένο μου παιχνίδι η κατσαρόλα ΜΟΥ) Για μένα το να ταΐσεις κάποιον είναι δείγμα αγάπης. Να θυμάσαι τί του αρέσει, πώς του αρέσει, να προσπαθείς να αυξήσεις το διατροφικό του ρεπερτόριο εύγευστα, να συνδέεις αρώματα με όμορφες αναμνήσεις! Τούτο το σάιτ το νοιώθω σπίτι μου και του φέρομαι ανάλογα. Πότε το φροντίζω, πότε το αμελώ μα αυτό είναι πάντα εδώ για μένα. Κάτι σαν μαμά)
Δες περισσότερα