Πουτίγκα 3
Αλλιώς μελαχρινή ή καρυδόπιτα με κρέμα. Είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό. Σίγουρα σας θα αρέσει!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το greekmasa
Υλικά
-
2 αυγά
-
100 gr ζάχαρη
-
130 gr αλεύρι
-
75 gr φρυγανιά
-
125 gr βούτυρο
-
50 gr γάλα
-
200 gr καρύδια τριμμένα
-
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
-
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
-
2 συσκευασίες βανίλια
-
Υλικά για το σιρόπι
-
400 gr ζάχαρη
-
400 gr νερό
-
Χυμός από μισό λεμόνι
-
1 ξυλάκι κανέλα
-
35 gr μαύρο ρούμι (εγώ έβαλα κονιάκ)
-
Υλικά για την κρέμα
-
1 λίτρο γάλα και 200ml ακόμη
-
2 βανίλιες
-
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
-
3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια όχι στιγμής (αυτό που γίνετε με ζεστό γάλα)
-
2/3 της κούπας του τσαγιού ζάχαρη
-
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια (αυτό που γίνετε με κρύο γάλα)
-
1 φακελάκι garni (η συσκευασία έχει συνήθως 2, χρησιμοποιούμε το ένα)
-
Λίγη κανέλα για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για ν' αφρατέψουν.
-
2
Ρίχνουμε τη φρυγανιά, το αλεύρι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την κανέλα, τις βανίλιες και το baking. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και τέλος τα καρύδια.
-
3
Απλώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 25 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 40 λεπτά.
-
4
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας. Αφαιρούμε την κανέλα και ρίχνουμε το μαύρο ρούμι ή το κονιάκ και μ' αυτό σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα.
-
5
Εκτέλεση για την κρέμαΣε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι ρίχνουμε το περισσότερο γάλα (αφήνουμε περίπου 1 κούπα) από το 1 λίτρο που θα χρησιμοποιήσουμε, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο το ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι και το άνθος αραβοσίτου και το ρίχνουμε μέσα στο κατσαρόλι πριν το γάλα πάρει βράση. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Κατεβάζουμε από το μάτι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
-
6
Ανακατεύουμε τα επιπλέον 200 ml γάλα στο μίξερ χειρός με την κρέμα αραβοσίτου στιγμής και το garni μέχρι να γίνει μια πολύ παχύρρευστη κρέμα.
-
7
Μόλις κρυώσει η κρέμα ανακατεύω τις δύο κρέμες μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζω το μίγμα για λίγο στο ψυγείο.
-
8
Μόλις η καρυδόπιτα πιει όλο το σιρόπι και κρυώσει ή κρέμα, γυρίζουμε την καρυδόπιτα σε ένα μεγάλο στρογγυλό μπολ με καπάκι και απλώνουμε από πάνω την κρέμα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)