Πουτίγκα 4
Ειναι ενα ευκολο αλλά νοστιμοτατο γλυκό. Έχω τη συνταγη από τη γιαγια μου και συνήθως την κανω τα χριστουγεννα και όποιος την τρωει ζητά τη συνταγη. Ετσι αποφάσισα για πρωτη φορα να σας την ανεβάσω να την δοκιμασετε. Θα σας αρέσει αναμφιβολλως.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο μπωλ του μίξερ χτυπώ τα αυγά με τη ζάχαρη και το λάδι, μετά ρίχνω το γάλα, την κανέλα και τη βανίλια. Τέλος το αλεύρι με το μπέικιν. Βάζω το μείγμα σε ταψί και ψήνω στους 180 βαθμούς.
-
2
Ενω ψήνεται το παντεσπάνι,ετοιμαζετε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη περίπου 5 λεπτά. Μπορείτε να το αρωματίσετε με λίγο λεμόνι.
-
3
Αφου ψηθεί το παντεσπάνι και κρυώσει λίγο, περιχύνετε με το σιρόπι και αφήνετε να απορροφήσει.
-
4
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζετε την κρέμα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα (λίγο από το κρύο γάλα εχουμε κρατήσει για να διαλύσουμε το κάστερ), ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφού ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε το κρύο γάλα με το κάστερ,πήζει και αμέσως ρίχνουμε επάνω στο παντεσπάνι.
-
5
Αρωματίζουμε όλη την επιφάνεια με κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια.
Σχόλια (10)