Πουτίγκα απο το Βόλο
Ειναι μια απλη και γρηγορη συνταγη πουτιγκας, με θεϊκη γευση, απο το ΒΟΛΟ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγω προσθετω και μια μυτη απο το κουταλακι του γλυκου γαρυφαλο σκονη. Του δινει μια ιδιαιτερη γευση.Επιμενω στο κρυο γλυκο, ζεστο σιροπι. Οχι το αντιθετο.Επισης προσθετω και λιγο βανιλια στο σιροπι.
Υλικά
-
5 αυγα
-
1 1/2 φλ.τσ. ζαχαρη
-
1 1/2 φλ.τσ. αλευρι [για ολες τις χρησεις]
-
2 κ.γλ. μπέϊκιν
-
1 κ.γλ. κοφτο κανελλα
-
1 1/2 φλ.τσ. καρυδια
-
Σιροπι
-
2 φλ. τσ. νερο
-
2 φλ.τσ. ζαχαρη
-
1 κ.σ χυμο λεμονιου
-
Κρεμα
-
1 λιτρο γαλα
-
12 κ.γλ. ανθος αραβοσιτου [βανιλια]
-
10 κ.σ. ζαχαρη
-
1 κ.σ. βουτυρο φρεσκο
-
2 κροκους αυγων
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπαμε τ'αυγα με τη ζαχαρη,προσθετουμε το αλευρι (κοσκινισμενο)] με την μπέϊκιν, ανακατευουμε και προσθετουμε και τα καρυδια με την κανελλα.
-
2
Αλοιφουμε μια φορμα του κέϊκ με σπορελαιο και πασπαλιζουμε με λιγη ζαχαρη.
-
3
Ψηνουμε στους 175 βαθμους για 1 ωρα.
-
4
Αφου κρυωσει το γλυκο το σιροπιαζουμε με το καυτο σιροπι.
-
5
Οταν τραβηξει ολο το σιροπι και κρυωσει το γλυκο το αναποδογυριζουμε σε πιατελα.
-
6
ΚρεμαΒαζουμε στην φωτια το γαλα με το ανθος Γιωτης και τη ζαχαρη και ανακατευουμε συνεχως. Μολις παρει βραση, κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε το φρεσκο βουτυρο και τους κροκους ελαφρα χτυπημενους. Ανακατευουμε να ενωθουν ολα τα υλικα μαζι και περιχυνουμε την πουτιγκα με την κρεμα.
-
7
Πασπαλιζουμε απο πανω με καρυδι και λιγο κανελλα και βαζουμε την πουτιγκα στο ψυγειο.
Σχόλια (32)