Πουτίγκα με μπαγιάτικο ψωμί και μήλα
Υλικά
-
4 φλιτζ. τσαγιού μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα, κομμένο σε κυβάκια
-
1 κ.σ. κανέλα
-
1 μεγάλο μήλο κομμένο σε κυβάκια
-
4 κ.σ. ξανθή σταφίδα
-
2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
1 φλιτζ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη
-
3 αβγά
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ το ψωμί με το μήλο, τις σταφίδες και την κανέλα.
-
2
Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και το βάζετε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και να λιώσει το βούτυρο.
-
3
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε το καυτό μείγμα του γάλακτος.
-
4
Ανακατεύετε και ρίχνετε το νέο μείγμα στο μπολ με το ψωμί και αδειάσετε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.
-
5
Τοποθετείτε το ταψάκι μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και προσθέτετε καυτό νερό να σκεπαστεί το μικρό ταψί κατά 2 δάχτυλα.
-
6
Ψήνετε την πουτίγκα στον προθερμασμένο φούρνο για 50-50 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι που θα μπήξετε στο κέντρο της πουτίγκας.
Σχόλια (7)