Πράσα με μπιφτέκια αυγολέμονο στο φούρνο
Ένας σπάνιος άλλα εξαιρετικά γευστικός συνδυασμός!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε ολα μαζί τα υλικά για τα μπιφτέκια.
-
2
Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
-
3
Σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα πράσα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
-
4
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σκόρπια σε ένα ταψί.
-
5
Ρίχνουμε το μίγμα με τα πράσα που σωτάραμε προηγουμένως ανάμεσα στα κενά από τα μπιφτέκια.
-
6
Προσθέουμε ζεστό νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό μας.
-
7
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις.
-
8
Αφού ψηθεί και το έχουμε βγάλει από τον φούρνο ετοιμάζουμε το αυγολέμονο μας.
-
9
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τα λεμόνια πολύ καλά.
-
10
Παίρνουμε ζουμί από το φαγητό και το ρίχνουμε μέσα στο αυγολέμονο χτυπώντας ταυτόχρονα για να μην κόψει το αυγολέμονο.
-
11
Προσθέτουμε στο αυγολέμονο τόσο ζουμί μέχρι να φτάσει περίπου στην θερμοκρασία του φαγητού μας.
-
12
Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό μας.
-
13
Κουνάμε το ταψί να πάει παντού το αυγολέμονο.
-
14
Αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί για να δέσει το φαγητό. Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (19)