Πράσινη πολυσαλάτα με σος
Πρασινη ωμη σαλατα για αποτοξινωση απο την κρεατοφαγια και οχι μονο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μελοψωμο θα βρητε σε ντελικατεσεν. Η ποσοτητα της σος που θα χρειαστειτε ειναι περιπου τα 2\3 της συνταγης. Την υπολοιπη την κρατατε στο ψυγειο για αλλη φορα. Η σαλατιερα που θα χρησιμοποιησετε να ειναι μια ρηχη μεγαλη πιατελα η αν ειναι πολυ η σαλατα σας ενα οβαλ πυρεξ. Αυτη την σαλατα την εφαγα για πρωτη φορα στην Αραχωβα μου αρεσε και εγω της προσθεσα το μελοψωμο τα κορν φλεικς και το κουκουναρι. Καλη σας ορεξη.
Υλικά
-
Φυλλα απο
-
μαρουλι, λολα, σαλατα, αις μπεργκ, σπανακι, ροκα
-
Πρασινο μηλο, καρυδι ψυχα, ροδι, κουκουναρι, κορν φλεικς, μελοψωμο, κρουτον, φλυδες παρμεζανας.
-
Σος απο σησαμελαιο, μπαλσαμικο, μελι, σογια σος.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλενουμε πολυ καλα τα φυλλα μας και τα βαζουμε σε απορροφητικη πετσετα να στραγγισουν πολυ καλα.
-
2
Ετοιμαζουμε την σος.
-
3
Στο μουλτι βαζουμε 1 μερος μελι, 2 μερη μπαλσαμικο, 3μερη σησαμελαιο, τα χτυπαμε πολυ καλα να γινει παχυρευστη κρεμα.
-
4
Προσθετουμε 2 κουταλιες της σουπας σογια σος και χτυπαμε λιγο ακομα. Την βαζουμε στο ψυγειο μεχρι την ωρα που θα την χρησιμοποιησουμε.
-
5
Λιγο πριν στρωσουμε τραπεζι κοβουμε με τα χερια μας την σαλατα οχι πολυ μεγαλα κομματια ολη την πρασιναδα ανακατευουμε, καθαριζουμε το μηλο και το κοβουμε λεπτες φετουλες το προσθετουμε στην σαλατα, κοβουμε σε μεγεθος κρουτον το μελοψωμο το προσθετουμε, το καρυδι το ροδι σε σπορακια, το κουκουναρι, τα κορν φλεικς περιχυνουμε με την σος τριβουμε φλιδες παρμεζανας και σερβιρουμε.
Σχόλια (12)