Πράσινη σαλάτα με άρωμα Κύπρου
Πράσινη σαλατίτσα με νόστιμο Κυπριακό Χαλούμι
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ το μπέικον το τσιγαρίζω χωρίς λάδι για να είναι πιο τραγανό, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.Οι αναλογίες για τη σάλτσα δεν είναι απόλυτες. Πάνε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και την ποσότητα της σαλάτας που θα φτιάξετε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
-
2
Κόβουμε το χαλούμι σε κύβους και το μπέικον σε κομματάκια.
-
3
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το χαλούμι σε λίγο ελαιόλαδο ίσα ίσα να πάρει χρώμα και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι. Τσιγαρίζουμε το μπέικον.
-
4
Σε ένα σέικερ, χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
-
5
Βάζουμε σε μία σαλατιέρα τα λαχανικά μας, το χαλούμι, το μπέικον και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Σχόλια