κύρια φωτογραφία συνταγής Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκαλιού

Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκαλιού

21 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
parabellum
parabellum @cook_8460581
,

Σπανάκι, ρόκα, μαρούλι, ψητό μανούρι με πορτοκαλένια επίγευση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε περισσότερο πορτοκαλένια γεύση προσθέτουμε περισσότερο ξύσμα. Επίσης η ποσότητα λαδιού-μπαλσάμικο-μέλι, εξαρτάται από το πόσο γλυκιά ή ξινή προτιμάμε τη γεύση. Το μέλι μπορεί να αντικατασταθεί από αντίστοιχες κουταλιές πετιμέζι (κάνει πιο φρουτένια και ελαφριά την βινεγκρετ).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 ατομα
  1. 200 γρ σπανάκι χοντροκομένο
  2. 1 ματσάκι ρόκα
  3. 3-4 φύλλα μαρούλι
  4. 2 χοντροκομμένες φέτες μανούρι
  5. Λίγο σουσάμι καβουρδισμένο για το σερβίρισμα
  6. Για τη βινεγκρέτ
  7. 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (το πράσινο μέρος)
  8. 3-4 κτσ λάδι
  9. 1 κτγ μέλι
  10. χυμό από 1 πορτοκάλι
  11. λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  12. αλάτι
  13. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χοντροκόβουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μεγάλη πιατέλα.

  2. 2

    Ψηνουμε το μανούρι (ή το χαλούμι) στην ψηστιέρα ή σε ραβδωτο τηγάνι αν δεν έχουμε. Το τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά.

  3. 3

    Προσθέτουμε και το καβουρδισμένο σουσάμι

  4. 4

    Για τη βινεγκρέτ, τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι, πολτοποιούμε και ραντίζουμε τη σαλάτα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

parabellum
parabellum @cook_8460581
στις
,