Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκαλιού
Σπανάκι, ρόκα, μαρούλι, ψητό μανούρι με πορτοκαλένια επίγευση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε περισσότερο πορτοκαλένια γεύση προσθέτουμε περισσότερο ξύσμα. Επίσης η ποσότητα λαδιού-μπαλσάμικο-μέλι, εξαρτάται από το πόσο γλυκιά ή ξινή προτιμάμε τη γεύση. Το μέλι μπορεί να αντικατασταθεί από αντίστοιχες κουταλιές πετιμέζι (κάνει πιο φρουτένια και ελαφριά την βινεγκρετ).
Υλικά
-
200 γρ σπανάκι χοντροκομένο
-
1 ματσάκι ρόκα
-
3-4 φύλλα μαρούλι
-
2 χοντροκομμένες φέτες μανούρι
-
Λίγο σουσάμι καβουρδισμένο για το σερβίρισμα
-
Για τη βινεγκρέτ
-
1 κρεμμυδάκι φρέσκο (το πράσινο μέρος)
-
3-4 κτσ λάδι
-
3-4 κτσ μπαλσάμικο
-
1 κτγ μέλι
-
χυμό από 1 πορτοκάλι
-
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χοντροκόβουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μεγάλη πιατέλα.
-
2
Ψηνουμε το μανούρι (ή το χαλούμι) στην ψηστιέρα ή σε ραβδωτο τηγάνι αν δεν έχουμε. Το τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά.
-
3
Προσθέτουμε και το καβουρδισμένο σουσάμι
-
4
Για τη βινεγκρέτ, τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι, πολτοποιούμε και ραντίζουμε τη σαλάτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια