Πράσινο κέικ-τούρτα χωρίς γλουτένη και λακτόζη
Αφού έβαλα πλέον σπανάκι σε ότι φαγητό μπορούσα, σκέφτηκα ότι όπως το καρότο θα μπορούσε κάποιος να βάλει σπανάκι και σε γλυκό. Βγήκε το παρακάτω αποτέλεσμα πολύ νόστιμο και για να μην σοκάρονται τα παιδιά το είπα "πράσινο". Αφού το φάγανε και τους άρεσε, τους είπα ότι είχε μέσα σπανάκι..
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνδυάζεται πολύ νόστιμα και με γλάσο σοκολάτας και ιδιαίτερα με γλάσο λευκής σοκολάτας ή και γλάσο τυριού. Εχει τέλειο πράσινο χρώμα χωρίς χρώμα χημικό. Χρησιμοποίησα φαρίνα χωρίς γλουτένη Doves.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα σπανάκι.
-
2
Τα κόβουμε και τα βάζουμε στο μούλτι με 1 αυγό, μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.
-
3
Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών μαρέγκα με 1 κ. σούπας λεμόνι, μια πρέζα αλάτι και το 1/3 της ζάχαρης σταδιακά.
-
4
Σε άλλο δοχείο χτυπάμε τη υπόλοιπη ζάχαρη με το λάδι μέχρι να ασπρίσουν.
-
5
Προσθέτουμε και τους κρόκους και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα 2/3 της ποσότητας του αλευριού.
-
6
Χτυπάμε πολύ καλά.
-
7
Επειτα σταδιακά και εναλλάξ ενσωματώνουμε τη μαρέγκα και το υπόλοιπο αλεύρι απαλά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω μόνο.
-
8
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180οC.
-
9
Ανοίγουμε μετά 5-10 λεπτά το φούρνο και αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα το κέικ για να κρυώσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)