Πρασοκολοκυθόπιτα
Μια πιτούλα νόστιμη χάρη στον συνδιασμό πράσου, κολοκυθιού και διάφορων μυρωδικών!
Λίγα μυστικά ακόμα
Άν δεν βρείτε μυρώνια και καυκαλήθρες, βάλτε 2 κ.σ. ξερού δυόσμου και 5-6 κλωνάρια άνιθου.
Υλικά
-
3 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-
3 κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
-
2 καρότα ψιλοκομμένα
-
1/3 φινόκιο ψιλοκομμένο
-
3 κλωνάρια μυρώνια ψιλοκομμένα
-
3 κλωνάρια καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
-
φύλλο για πίτες
-
500 γρ. ρικότα
-
150 γρ. τυρί ρεγκάτο
-
1/2 ποτήρι νερό
-
40 ml. ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
2 κ.σ. γάλα
-
2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Η σχάρα μας να είναι κάτω κάτω. Θέλουμε τα κάτω φύλλα να ψηθούν καλα.
-
2
Ετοιμάζουμε την γέμισηΒάζουμε ελάχιστο λάδι σε κατσαρόλα και σoτάρουμε το κρεμμύδι.
-
3
Ρίχνουμε μισό ποτηράκι νερό και το πράσο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
-
4
Σε 4 λεπτά προσθέτουμε τα υπόλοιπα χορταρικά και τα αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά να μαραθούν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο.
-
5
Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και λίγο να κρυώσουν.
-
6
Τα βάζουμε σε μπολ μαζί με τη ρικότα, το ρεγκάτο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
-
7
Στρώνουμε την πίταAλείφουμε με λάδι ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε 3 φύλλα, λαδώνοντας ελαφρά το καθένα. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
-
8
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, που τα λαδώνουμε με τον ίδιο τρόπο.
-
9
Κόβουμε την πίτα με ένα μαχαίρι σε κομμάτια, περνάμε το πάνω φύλλο με πινέλο βουτηγμένο στο γάλα και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες βρώμης.
-
10
Τοποθετουμε την πίτα στην κάτω σχάρα ή στο πάτωμα του φούρνου και την ψήνουμε για 50 -60 λεπτά περίπου, μέχρι να ξεροψηθεί. Την βγάζουμε και την αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα έξω απ’ το φούρνο πριν σερβίρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια