tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
Θεσσαλονικη,ΕΛΛΑΔΑ

Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και πολύ ελαφριά πιτούλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με αυτό τον τρόπο τα πράσα δεν προκαλούν καούρες. Μπορείτε να την εμπλουτίσετε με κάποιο αλλαντικό ή με ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε.  Θα είναι ακόμη πιο νόστιμη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
6-8 άτομα
  1. 5-6 μεγάλα πράσα κομμένα σε ροδέλες
  2. 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 200 γρ. φέτα
  4. 200 γρ. κασέρια διάφορα τριμμένα
  5. 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. μοσχοκάρυδο τρ. (προαιρετικά)
  9. 10 φύλλα κρούστας (1 πακέτο)
  10. ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού
  11. σουσάμι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεματίστε τα πράσα σε νερό που βράζει για 5 λεπτά για να μαλακώσουν και να φύγει η αψάδα τους και στραγγίξτε καλά.

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα πράσα με τα τυριά, τα αβγά, το λάδι, την πιπεριά και τον τραχανά. Αλατίστε με προσοχή, αν τα τυριά σας είναι αλμυρά και προσθέστε πιπέρι και μοσχοκάρυδο αν σας αρέσει (του πάει πολύ).

  3. 3

    Στρώστε τα μισά φύλλα σε ταψί ή πυρέξ λαδωμένα 1-1 και απλώστε τη γέμιση. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα.

  4. 4

    Τυλίξτε τα φύλλα που προεξέχουν σε κόθρο.

  5. 5

    Χαράξτε την πίτα όχι μέχρι κάτω. Λαδώστε την επιφάνεια και πασπαλίστε με σουσάμι.

  6. 6

    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 45-50 λεπτά στους 190 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Από

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
στις
Θεσσαλονικη,ΕΛΛΑΔΑ
https://tasadimi.blogspot.com/ και https://www.facebook.com/tasadimi/
Δες περισσότερα