Πρασόπιτα με μπέικον
Πολύ νόστιμη πίτα ακόμη και για αυτούς που δεν συμπαθούν τα χορταρικά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από τη διπλή συσκευασία του ΒΙΤΑΜ και πραγματικά είναι τέλεια.Επειδή το πράσο και το κρεμμύδι γλυκίζουν στη γεύση, αν τη θέλετε πιο πικάντικη την πίτα, βάλτε τυρί φέτα στη γέμιση, γίνεται άπαιχτη! Καλή όρεξη!
Υλικά
-
1/2 κιλό φυλλο κρούστας
-
8 πρασα ψιλοκομμένα
-
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
300 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
-
1 φλιτσ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
-
1 1/2 φλ. τσ. φρέσκο γάλα
-
1 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος
-
180 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-
220 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
-
1/2 ποτ. κρασιού λευκό κρασί
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε με 2 κ.σ. μαργαρίνη, το πράσο, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και το μπέικον.
-
2
Όταν μαλακώσουν και πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί.
-
3
Μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ενώ ρίχνουμε το γάλα.
-
4
Συνεχίζουμε μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να δέσει η γέμιση.
-
5
Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
-
6
Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή λόγω του τυριού.
-
7
Λιώνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και λαδώνουμε το ταψί μας (το μεγάλο του φούρνου). Αλείφουμε ένα ένα τα μισά απ' τα φύλλα στρωνοντας τα στραυρωτά.
-
8
Ρίχνουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα όλα καλά αλειμμένα με βιτάμ.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Σχόλια (18)