Πρασόπιτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για πράσο, βάλτε σπανάκι ή και κομματάκια κοτόπουλου..και ότι άλλο νομίζετε πως ταιριάζει.
Υλικά
-
1 ποτήρι νερού ροδέλες πράσου
-
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
-
1/2 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
-
1 ποτήρι νερού φέτα θρυμματισμένη
-
1 ποτήρι νερού κασέρι τριμμένο
-
1 κουταλιά γεμάτη άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 ποτήρι νερού φαρίναπ
-
3 αβγά
-
πιπέρι
-
2 γιαούρτια 2% λιπαρά
-
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ζεματιστό νερό ρίχνουμε αλάτι και τα πράσα για 10 λεπτά.
-
2
Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
-
3
Με σύρμα χτυπάμε αβγά και λάδι (και τα 2 είδη).
-
4
Προσθέτουμε και τα γιαούρτια να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
5
Συνεχίζουμε με πράσο, κρεμμύδι, άνηθο, τυριά, πιπέρι.
-
6
Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι.
-
7
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
8
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο βαθύ πυρέξ.
-
9
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου 45' ή ανάλογα το φούρνο, να ροδίσει.
Σχόλια (41)