Πρασόρυζο γλυκόξινο
Αν σας αρέσει να "πειράζετε" τις παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, σας δίνω μια ιδέα για ένα διαφορετικό πρασόρυζο. Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και διαφορετικό, για να σπάμε πότε πότε τη ρουτίνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την αρχική συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Ανθή, χωρίς μάραθο, σταφίδες, καρότα, νερό και λεμόνι (αντί για νερό είχε περισσότερο χυμό πορτοκαλιού). Είναι μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα, αφαιρώντας ή προσθέτοντας υλικά.
Υλικά
-
6 μεγάλα πράσα
-
3 μέτρια καρότα
-
1/2 κούπα ρύζι γλασέ (ή άλλο που προτιμάτε)
-
1 λεμόνι
-
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
-
2 κουταλιές σούπας μαύρες σταφίδες
-
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
-
1 1/2 κούπα νερό
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και τα καρότα και τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο.
-
2
Στίβουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι και προσθέτουμε το χυμό τους στην κατσαρόλα.
-
3
Προσθέτουμε τη 1/2 κούπα νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, με κλειστό το καπάκι, για περίπου 20 λεπτά.
-
4
Προσθέτουμε το ρύζι, τις σταφίδες, το μάραθο και το υπόλοιπο νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι και το φαί να πιεί το ζουμί του.
-
5
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια