Πρασόρυζο, το τέλειο
Οικονομικό και απλό φαγητάκι, αλλά πολύ πολύ νοστιμο για τις κρύες μέρες του χειμώνα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν ανακατεύουμε συνέχεια το φαγητό για να μη διαλυθούν τα πράσα. Σερβίρω με φέτα και ελιές πράσινες. Καλή σας όρεξη!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβω τα πράσα σε κομμάτια (λίγο πιο μικρά από το μισό δάχτυλο)
-
2
Κόβω τα καρότα σε ροδέλες.
-
3
Τα τσιγαρίζω όλα μαζί για ένα πεντάλεπτο και ρίχνω μία κούπα νερό και τον κύβο.
-
4
Χαμηλώνω το μάτι αρκετά και το αφήνω να σιγοβράζει για ένα 20λεπτο.
-
5
Στη συνέχεια, ριχνω το ρύζι, τη μιάμιση κούπα νερό, το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού και λίγο αλάτι.
-
6
Τα ανακατεύω και αφήνω να σιγοβράζουν για αλλο ένα 20λεπτο με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα.
-
7
Οταν τα πράσα μαλακώσουν,τραβάω την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζω και αφήνω το φαγητό να ξεκουραστεί περίπου 10 λεπτά.
Σχόλια (4)