Πρασοτηγανιά αλλιώτικη
Πρόκειται για την παραδοσιακή συνταγή της χοιρινής τηγανιάς με πράσο, όπου έχει τις ρίζες της από το θεσσαλικό κάμπο και πιο συγκεκριμένα από την όμορφη Καρδίτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα του χοιρινού κρέατος και των πράσων είναι ενδεικτική και συνίσταται για 4 άτομα. Αν θέλετε για περισσότερα τότε να βάλετε παραπάνω.Είναι μία εύκολη και σύντομη συνταγή πιστεύω και θα την λατρέψετε από την πρώτη μπουκιά!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά, παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε τα κομματάκια του χοιρινού κρέατος να βράσουν σε νερό. Συνήθως το κρέας βγάζει αφρούς τους οποίους πρέπει να αφαιρούμε τακτικά.
-
2
Συγχρόνως, σε άλλη κατσαρόλα, αφού έχουμε καθαρίσει τα πράσα, τα βάζουμε να βράσουν σε νερό. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε από τα υγρά.
-
3
Ύστερα, αφού είναι έτοιμο και το κρέας, παίρνω ένα τηγάνι και ρίχνω μέσα ελαιόλαδο και τηγανίζω πρώτα τα κομματάκια μέχρι να ροδίσουν. Μετά, ακολουθώ την ίδια τακτική και για τα πράσα.
-
4
Έπειτα, παίρνω τα κομματάκια και τα πράσα και τα αναμειγνύω μαζί σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
-
5
Ρίχνω μέσα το χυμό από τα λεμόνια, τον κόλιανδρο και αλάτι και τέλος τα αφήνω να βράσουν μέχρι να δέσουν και να φύγουν όλα τα υγρά.
-
6
Το πιάτο σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια