Πρασοτηγανιά αλλιώτικη

4 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Φοιτητριούλα
Φοιτητριούλα @cook_8524193
Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για την παραδοσιακή συνταγή της χοιρινής τηγανιάς με πράσο, όπου έχει τις ρίζες της από το θεσσαλικό κάμπο και πιο συγκεκριμένα από την όμορφη Καρδίτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα του χοιρινού κρέατος και των πράσων είναι ενδεικτική και συνίσταται για 4 άτομα.  Αν θέλετε για περισσότερα τότε να βάλετε παραπάνω.Είναι μία εύκολη και σύντομη συνταγή πιστεύω και θα την λατρέψετε από την πρώτη μπουκιά!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 κιλό χοιρινό κρέας σε κομματάκια (τηγανιά)
  2. 1 1/2 κιλά πράσα
  3. χυμό από 2 λεμόνια
  4. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά, παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε τα κομματάκια του χοιρινού κρέατος να βράσουν σε νερό. Συνήθως το κρέας βγάζει αφρούς τους οποίους πρέπει να αφαιρούμε τακτικά.

  2. 2

    Συγχρόνως, σε άλλη κατσαρόλα, αφού έχουμε καθαρίσει τα πράσα, τα βάζουμε να βράσουν σε νερό.  Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε από τα υγρά.

  3. 3

    Ύστερα, αφού είναι έτοιμο και το κρέας, παίρνω ένα τηγάνι και ρίχνω μέσα ελαιόλαδο και τηγανίζω πρώτα τα κομματάκια μέχρι να ροδίσουν.  Μετά, ακολουθώ την ίδια τακτική και για τα πράσα.

  4. 4

    Έπειτα, παίρνω τα κομματάκια και τα πράσα και τα αναμειγνύω μαζί σε μία μεγάλη κατσαρόλα.

  5. 5

    Ρίχνω μέσα το χυμό από τα λεμόνια, τον κόλιανδρο και αλάτι και τέλος τα αφήνω να βράσουν μέχρι να δέσουν και να φύγουν όλα τα υγρά.

  6. 6

    Το πιάτο σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Φοιτητριούλα
στις
Θεσσαλονίκη

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα