Πρασσόσουπα βελουτέ
Από τα αγαπημένα δείπνα στο σπίτι της μητέρας μου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας αρέσει η γεύση τρίψτε και λίγο μοσχοκάρυδο. Ταιριάζει πολύ. Ευχαριστούμε την Eirinaki για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
4 πατάτες μεγάλες σε κύβους
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή 2 φρέσκα ψιλοκομμένα
-
2 πράσσα μεγάλα ψιλοκομμένα
-
6 φλιτζάνια νερό
-
150 ml κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. μαργαρίνη
-
1 κ.σ. αλεύρι
-
1 φλιτζάνι γάλα
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαραίνουμε το κρεμμύδι και το πράσσο με τη μαργαρίνη.
-
2
Προσθέτουμε το νερό και τους κύβους πατάτας.
-
3
Αλατίζουμε και βράζουμε για 15'-20'.
-
4
Βάζουμε το μίγμα στο μπλέντερ.
-
5
Το ξαναβάζουμε στη φωτιά προσθέτοντας την κρέμα,το αλεύρι διαλυμένο στο γάλα και το πιπέρι.
Σχόλια (17)