roseta
roseta @cook_8455383
Δραμα,Ελλαδα

Με λίγο κόπο, μεγάλη ποσότητα νοστιμότατου προφιτερόλ με ελαφριά κρέμα και γεμάτο γλάσο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος μαγειρικής! Έχει λιγότερα λιπαρά και είναι πιο πηχτή στο γλάσο.Αν θέλουμε βάζουμε σε κάθε ροζέτα 1 κερασάκι και περιλούζουμε με αμύγδαλο φιλέ, ή άλλους ξηρούς καρπούς.Τρώγετε καλύτερα την άλλη μέρα που θα έχει σφίξει σαν σύνολο και θα έχουν μαλακώσει τα μπισκότα.Διατηρείται (αν προλάβει)1εβδομάδα.Καλές βουτιές!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
20-25 άτομα
  1. ΚΡΕΜΑ
  2. 1600 γρ. γάλα ελαφρύ
  3. 3/4 φλ. ζάχαρη
  4. 500 γρ. φυτική σαντυγί
  5. ΓΛΑΣΟ
  6. Ακόμη300γρ. σαβουαγιάρ.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε 1 φλ. γάλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το άνθος αραβοσίτου. Βάζουμε το υπόλοιπο να κάψει.

  2. 2

    Tραβάμε απ΄τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζουμε την κρέμα 1 λεπτό.

  3. 3

    Αδειάζουμε σε λεκάνη, σκεπάζουμε την επιφάνεια με σελοφάν και αφήνουμε να κρυώσει καλα.

  4. 4

    Χτυπάμε την φυτική σαντυγί καλά. Κρατάμε λίγη ποσότητα σε κορνέ. Χτυπάμε την κρύα κρέμα στο μίξερ 1-2 λεπτά. Ανακατεύουμε ελαφρώς με κουτάλι, κρέμα και σαντυγί.

  5. 5

    Σε 2 μεγάλα (2,5λίτρων) μπωλ - σαλατιέρες ετοιμάζουμε τα γλυκάΣπάμε τα σαβουαγιάρ σε 4κομμάτια - κυβάκια.

  6. 6

    Στρώνουμε τους πάτους των μπωλ και σκεπάζουμε με κρέμα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

  7. 7

    Τελειώνουμε με κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο.

  8. 8

    Ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρ. γάλακτος με την κουβερτούρα εως ότου λιώσει.

  9. 9

    Τραβαμε απ΄τη φωτιά και ανακατεύουμε το ζαχαρούχο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

  10. 10

    Σκεπάζουμε τα προφιτερόλ.

  11. 11

    Κάνουμε ροζέτες με τη σαντιγύ που είχαμε κρατήσει στο κορνέ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

roseta
roseta @cook_8455383
στις
Δραμα,Ελλαδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα